Milyen jó 2.1-es hangfalat tudtok ajánlani?
Jelenleg van, egy csekélyen funkciónáló hangfalam (szigszalaggal összekötött kábel, és hasonlók), ezért úgy gondoltam, hogy vennék egy másikat.
Valami olcsó, de mégis jól szolóra gondoltam. Láttam olcsókat, de azok túl picik. (egyéni izlés.)
Kinéztem ezt:
Valakinek van erről tapasztalata?
Tudtok ajánlani másikat, ami nálatok jobban bevált? (6-8e)
Nem, nem az van neki... :D
Amúgy, a 2.0, és a 2.1 között mi a különbség? (Azon kívül hogy a 2.1-nek van "mélydoboza" vagy mi.)
Lényegében ez, a mély hangok nem jönnek ki annyira a 2.0-ból mint a 2.1-ből mert ott nem tudod a mélynyomót a neked megfelelő helyre tenni, hogy a mély hang 100%-ban kijöjjön.
A 2.0-nál viszont a mély hangokért felelős hangszórók egybe vannak építve a többi hangért felelős hangszórókkal, de például ha zenével foglalkozik valaki akkor viszont ott elsődlegesnek nem a mélyet fogja hallgatni, hanem a többi hangot, és azt lövi be inkább, ezért használnak ők 2.0-át.
Annál vagy 10x jobban, szebben, tisztábban fog szólni mert az full műanyag, és ezáltal sokkal rosszabb a hangzása, mert elkezd rezonálni a membrán mozgása miatt, és torzítja a hangját, az említett két Genius viszont teljes mértékben fa házat kapott, szilárdabb, és minőségibb, az pedig, hogy a mély hangszóró miatt egy kicsi műanyag cső van benne, az nem ront rajta, mivel az erősített műanyagból van, nem fog rezonálni.
Igen, lightos basszus fog jönni belőle egy 2.1-el szemben, de nem fogsz csalódni benne, hidd el, ismerősömnél házimozit egyszer úgy állítottuk be, hogy csak 2.0-át szólaltasson, és csak egy közép hangokért felelős hangszóró és egy "cincogó" volt benne (saját építésű) és rendkívül szép basszust szólaltatott az is, szóval ez az 1250B vagy akár a 360B egy olyan hangszórót kapott ami a teljes hangtartományt kiszólja, szóval minden más már csak a gép beállításaitól fog függeni.
Ennek a típusnak az 1255A változatával van tapasztalatom, és meg kell hagyni nagyon jól szól, teljes mértékben fából van, egy deka műanyag nincs benne, és a mély hangokat nem torzítja és egészen a magas hangokig mindent megszólaltat, és lehet őket bömböltetni, ezért is kapott az egész osztály igazgatóit 9.-ben, gondoltuk zenélünk egy kicsit mert unalom van, de totál megérte. :)
Pont találtam egy 1255A-t, ő lenne az, ha vársz egy kicsi, max 1-2 nap akkor megérdeklődöm neked, hogy van-e rá garancia vagy se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!