Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudnátok ajánlani olyan pc...

Tudnátok ajánlani olyan pc konfigurációt, ami el tud futtatni UHD videókat, és a mai modern játékok is elmennek rajta?

Figyelt kérdés
AMD-s gépek érdekelnek elsősorban, össz-vissz 150-200ezer forint között mindennel együtt (táp, ház, kábelek stb)

2016. ápr. 4. 11:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én 200k-s kerettel inkább gondolkodnék i5 konfigban, mint AMD-ben. Mérföldekkel előrébb lennél vele, játékok alatt főleg.
2016. ápr. 4. 11:49
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Azért ennyire nem egyszerű a kérdés. Ha UHD-ben, Ultrán akarsz mondjuk Witcher 3-azni, akkor ebből a 150-200 ezerből esetleg kijön a processzor. De még ebben sem vagyok biztos :-)
2016. ápr. 4. 11:50
 3/12 anonim ***** válasza:
58%
UHD-ben videót akar nézni...
2016. ápr. 4. 12:39
 4/12 anonim ***** válasza:
Reméljük van hozzá UHD megjelenítő eszközöd is.
2016. ápr. 4. 12:48
 5/12 anonim ***** válasza:

Főleg, hogy nincs összefüggés a felbontás és a cpu között, néhány kivételt leszámítva, de ma már játékokban ilyet legfeljebb csak elvétve lehet találni, és akkor sem szembeötlő.

Ennyiből kizárt, a 980ti sem ideális sok játék alatt ekkora felbontásnál, azt meg 220 alatt szvsz nem találsz.

2016. ápr. 4. 12:49
 6/12 anonim ***** válasza:
Dobj rá még egy 500 -ast.
2016. ápr. 4. 13:47
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

A felbontás vga függő, ám a vga-t,ki is kell,tudni hajtani, azt meg nem fogja egy celeron, vagy egy i3. Tudod, CPU-limit...

Minek szólsz bele amihez nem értesz?

Azt meg sehol nem írta a kérdező, hogy csak videózni akar, teljesen jogos kérdést tettem fel. Más konfig kell UHD-ra játékra és más fullHD-ra. Meg nyilván a grafikai minőség sem mindegy. De biztos én vagyok a hülye amiért nem akarom átbszni a kérdezőt látatlanban bemondásra :-D

2016. ápr. 4. 14:34
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha értenél hozzá, akkor nem írnál olyan ostobaságot, hogy 200k kell a procira 4k hoz. Ha 640x480 ban elég a cpu, akkor 16k ban is elég lenne, gyakorlatilag amióta léteznek gpu k nincs összefüggés a felbontás és a cpu között - illetve, a már korábban említett, borzasztóan minimális(és ritka), teljesen elhanyagolható mértéket leszámítva.

2016. ápr. 4. 16:06
 9/12 anonim ***** válasza:

# 8/8 Időpont ma 16:06

Tehát szerinted 640x480 Ultrán és 8K Ultrán is elég egy 286-os proci mondjuk egy Titan X mellé? :-D Ekkora ostobaságot is rég hallottam. A VGA-t is meg kell tudni hajtani, egy TITAN X meg egy celeron proci mellett unatkozni fog. Szóval mint mondottam, ha nem érted amit mondok, és nem értesz a témához, inkább menj el a témakörből.

2016. ápr. 4. 18:47
 10/12 anonim ***** válasza:

Egy pöppet erőltetett a példád, de adott esetben igen, ha az adott programnak elég egy 286 os proci, akkor lehet mellette akármilyen vga. Titan x is. De hogy maradjunk az életszerű helyzeteknél, ma egy 50-60k s i5 minden valós időben futó programhoz elég, erősebb procit venni akkor van értelme, ha minél tovább el akarod húzni a cserét, vagy ha munkára kell, nem akkor, ha nagyobb felbontásban akarsz játszani.

A cpu limit meg azt jelenti, hogy a gpu gyorsabban végez a cpu nál, semmi egyebet - a felbontás cseréjétől meg nem lesz sem több, sem kevesebb munkája a cpu nak(a kivételeket emlegettem már párszor, de hogy konkrétumot is írjak, pl terrarianál valóban lenne különbség, mert a felbontástól függ, hogy mennyit látsz a játéktérből - na, ez talán százból egy játéknál van így, de gondolom ritkábban ~ teljesen elhanyagolható).

Ennél egyszerűbben ezt szvsz nem lehet elmagyarázni, ha még mindig nem érted, akkor olvass utána hogy melyik hardver mit csinál, illetve hogy hogy működnek a programok, láthatólag fájdalmasan sok félinformációd van - habár a stílusod alapján felteszem 12-15 éves vagy, akkor még belefér.

2016. ápr. 5. 02:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!