Tönkre ment a merevlemezm vagy a tápegységem?
Figyelt kérdés
Azzal a problémával szembesültem hogy mikor elindítom a gépemet csippant a gép és mielőtt be bootolna a merevlemez egyszerűen leáll. Újra indítottam megneztem a HDD-T bootolas előtt egyszerűen leáll. HDD illetve táp problémára gyanakszok szerintetek mi lehet a baj?2016. márc. 30. 13:17
1/5 anonim válasza:
Lehet az hibás memória miatt is!
2/5 anonim válasza:
Az is lehet, hogy a boot loader sérült. Egy live CD-ről indítva lehetne ellenőrizni.
4/5 anonim válasza:
Csipogás milyenségéből sok mindent meg lehet állapítani. Szerintem a szabvány mindenhol egy és ugyanaz, egy rövid csipogás esetén én kétlem a RAM hibát. Én első körben megnézném a SATA kábelt megvizsgálni és szükség szerint azt cserélni ki elsődlegesen, illetve az alaplap egy másik portjába bedugni a SATA kábelt. (Régi gép esetén IDE kábelt). Amennyiben ez nem oldotta meg a hibát akkor gondolkoznék táp problémán. Ha rendelkezel megfelelő műszerrel akkor mérd ki kap-e megfelelő áramot. És utána mennék magának a HDD-nek. Ha ezek egyike sem hoz eredményt akkor sajnos nagyobb a gond, valószínűleg akkor mehet az alaplapcsere
5/5 anonim válasza:
Azon filózom, hogy ha tápegység, akkor miért épp a bootolás előtt áll le.
De az jogos, hogy elsőként a jelkábelt (SATA) dugd át másik aljzatba az alaplapon. (Feszültségeket, pláne áramokat szerintem ne állj neki méricskélni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!