100K-ból a legjobb gamer konfig?
Sziasztok, 100k-ból össze tudtok nekem állítani játékra gépet? Nem s tudom honnan induljak, mit tanácsoltok?
Az Intel/Nvidia-t jobban szeretem mint az Amd/Ati-t de nincs kizárva semmi
Ha nagyon ragaszkodsz új, Nvidia/Intel géphez, és az a 100 ezer Ft még egy picit sem szárnyalható túl, illetve gépösszeszerelést is kérnél DVD meghajtó nélkül, akkor én ezt választanám:
De szerintem is ilyen áron sokkal jobban megérné egy-egy alkatrészt használtan venni, ha pedig egyáltalán nem értesz hozzá, akkor vagy gyűjtened kéne még egy kicsit (kb. még min. 20-25 ezer Ft kéne, de egy olyan 150-ből lehetne olyan igazán jó budget gépet összerakni), és venni egy sokkal jobb gépet, vagy esetleg egy AMD konfigot összerakni (vagy legalább egy-két AMD alkatrészt használni), mondjuk egy ilyet:
Ez egy kicsit drágább, de jobb minőségű táppal lenne felszerelve. Ha még egy kicsit beleraknál, akkor egy Corsair CX 430-cat ajánlanék (és sokan mások is). Egyébként azt a lassú HDD-t lecserélheted plusz 1-2 ezer forintért egy kicsit gyorsabb, 1Tb-os WD10EZEX-re, vagy egy kisebb, de fényévekkel gyosabb 120 (vagy 128) GB-os SSD-re, bár az hamar megtelne játékkal, szóval annyira nem érné meg.
Ha meggondolnád magad, és inkább gyűjtenél, akkor ajánlanék egy kicsit erősebb processzort (Intel: g3258, AMD: x4 860k) és egy AMD Radeon R7 370-et (de csak a Sapphire single fan-os* változatát 40-ért) vagy egy erősebb, de kicsit drágább Nvidia GTX 950-et:
Na ez így már egy jóval erősebb kis gép lenne, jobb házzal, videókártyával és processzorral. Egész halk is lenne, GTA 5-öt kérdés nélkül ultrán, és az összes többi mai, híres game-et medium vagy akár high grafikán futtatna. Egyébként ezen is változtathatsz, csak előtte kérdezz meg minket, hogy rendben van-e.
*egy propellerrel rendelkező verzió. Általában a single fan-os videókártyák hangosabbak, mivel egy propellerrel kell ugyan olyan szintre lehűteniük a kártyát, mint a dupla propellereseknek.
Nekem bírja highon 4460-al és az említett r9 270x-el. Ultrát nem próbáltam. Viszont inkább a procit veszi igénybe ez a játék.
Viszont az a8-6500-al nem szívlelte, csak lowon. Pedig az 3,5-4,1 Ghz között mozog, míg az athlon 860k 3,7-4,00 Ghz között, plusz a tuning.
Az intelhez képest tapasztalat magonkénti gyenge teljesítmény miatt full hd-n custom low-medium beállítás fölé nem lehet azt skálázni. Más tészta, hogy már lowon is csodaszép, bármennyire is derogálónak hangzik az alacsony részletesség kifejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!