Pár hete vettem egy Gigabyte R9 380 4GB kártyát és elég rossz a teljesítménye. Ezért lehet cseréltetni garanciálisan?
Unigine Heaven Benchmark programmal is csináltam teszteket és elég rosszak az eredmények. A legtöbb játék nagyon szaggat vele még 1366x768 felbontáson is. A gépem elég erős, úgyhogy szinte biztos,hogy nem azzal van a baj: proci: i7 4790, 8GB Hyperx RAM, Asrock H97 PRO4 alaplap. Több beállítással is teszteltem:
kép1: [link]
kép 2: [link]
kép 3: [link]
Tápod pontos típusa?
Milyen játék szaggat és milyen grafikán?
Hát ez a teljesítmény ugrás nagyon is jellemző erre a kártyára (a gigabyte pedig már megint leadta a mércét, az istenüket már, pedig kezdtek normálisak lenni). Egyszerű a baja: az AMD driverjei valami ritka sz**ul kezelik a draw callokat, a gyengébb procikat megerőszakolják és az pedig kegyelemért könyörög, i7 esetében pedig egy WTF-ot lenyom néha, amilyen driver parancsokat kap(most megpróbáltam laikusan és viccesen leírni, ugye jó lett?).
Az Nvidia és a módszerei (Gameworks, tesszelláció érthetetlen nagy mértékben kikényszerítése, mert a mérnökök abban jók, mármint a kártyáik stb) számomra is hányingerek, de hiába erősebb ez a kártya 15-20%-al mint az nvidia társa, erre felkell készülni, hogy a max fps nagyobb lesz, de a teljesítmény már nem lesz olyan egyhangú, mint egy Nvidiánál, ugrálgat. Ezt minden tesztelő megmondja neked. Na talán majd a DX12-ben kijavúlnak ezek a bajok, és utána meg te röhöghetsz majd, szóval ne csüggedj, ez teljesen normális ehhez a kártyához, a 37 fps példáúl több is, mint amiket én most pont nézegettem, ugyan ilyen beállítással.
Ha a szaggatás nálad azt jelenti, hogy jól megy, aztán meg-meg akad, akkor ez sajnos ilyen, ennek utána kellett volna nézni. Imád 100% kihasználtságról 0%-ra ugrálni, tök mindegy mit rakol alá bizonyos játékokban.
Msi Afterburnerben nézd meg.
Ha viszont alapból rossz fps-t ad, akkor ott van valami difi, vagy Vram hűtési hiba(az mondjuk Asus betegség), vagy szimplán hűtési hiba, a hőmérsékletet monitorozd.
Remélem, hogy az előbbi csak a bajod, mert ha az utóbbi, akkor hosszú éjszakánk lesz, mire találunk neked valamit. Crimson driver ugye frissítve a legújabbra? Mégcsak az kéne, hogy a bugos, ventillátor lockolós legyen meg neked, még a kártyád is veszélybe lenne akkor.
#7-es
Nekem a legfrisebb van fent, LOL közben artifactol, és GTA V alatt alig megy a hűtés, de ott meg nem csinálja ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!