Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen ventilátort vegyek...

Milyen ventilátort vegyek számítógépbe, ami nem túl hangos?

Figyelt kérdés

A gépemben nincs egy venti sem, és csak egy ventit tudok rá dugni az alaplapra a cpu fan-on kívül (sys fan név alatt) amit a gépház hátuljába tennék, hogy a meleg levegőt ki fújja a gépházból.

Milyen ventilátort vegyek, mit figyeljek választásnál? Soha nem vettem még hűtő ventilátort gépbe. Fontos szempont volna hogy ne legyen porszívó hangerő a gépből

2016. márc. 27. 10:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Noctua, Be quiet!
2016. márc. 27. 11:02
 2/7 Trevor. ***** válasza:

Leszabályozva egy venti sem hangos (kivéve a nagyon gagyi, párszáz Ft-os ventik). Írj egy árat, hogy mennyit szánnál rá.

Nekem van egy ilyenem (igaz, HDD-t hűt nálam), de max hangerőn sem elviselhetetlen, illetve egész szépen fújja a levegőt: [link]

Továbbá van tapasztalatom ilyennel is, elég jó venti:

[link]

Nekem a gépházban hátul egy ilyen teljesít szolgálatot:

[link]

Házhűtéshez nem kell nagy statikus nyomás, inkább a légszállításra figyelj, illetve a hangerőre, ha nem akarsz porszívót.

Ezt viszont kerüld el, van ilyenem, de nem használom. Légszállításával nincs gond, de egyszerűen rohadt hangos, mindenhogyan: [link]

2016. márc. 27. 11:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Arctic F8 ventit néztem ki, elméletileg halk, youtube videón ahol tesztelték is azt mondták halk, bár ott meg lehet szerkesztve a promó érdekéért :D

az 1500 Ft kb ilyen kategóriában szánnék rá. Ez a venti a gépház hátuljába lenne, viszont a cpu hűtőn kívül nincs másik a venti a gépben mert az alaplapon 1 sys fan 4 pines csatlakozó van. Ha a gépház hátuljába raknék egy ventit ami kifele fújja a meleget az is hatásos lehet, vgy feltétlen kéne egy másik is ami befele fúj? Csak azt nem tudnám hova dugni csak a tápra azthiszem azt meg lehet oldani de ha mindig teljesen pörög és hangos azt én nem bírnám.

2016. márc. 27. 11:22
 4/7 Trevor. ***** válasza:

Ha hátulra befér 12cm-es, mindenképpen olyat vegyél. Kisebb fordulatszám és hang mellett több levegőt szállít, mint egy 8cm-es. 8 vagy 9,2cm-es ventit csak akkor vegyél, ha nagyobb nem fér be.

[link]

Ebben az árban egész jó.

2016. márc. 27. 11:47
 5/7 A kérdező kommentje:
a hely átmérője 8 cm hátul
2016. márc. 27. 13:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem az átmérője hülyeséget beszélek.. Két csavar hely közt egymás mellett van 8 cm
2016. márc. 27. 13:23
 7/7 A kérdező kommentje:
hogyan kell megmérni egy venti helyét, mekkorát kell oda venni?
2016. márc. 27. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!