Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videohardver problémája miatt...

MGéza kérdése:

Videohardver problémája miatt a windows nem működik megfelelően?

Figyelt kérdés
Na szóval. Adott a következő szituáció. Vettem egy GTX 780 kártyát használtan. Na most aktív böngészés közben beléptem egy játékba, hogy némileg elüssem az időt miközben a böngészőben történik valami érdekes, letelik a várakozási idő. Erre elkezdett leállni majd helyreállni az eszközillesztő, majd a böngészőben is szétesett/pixelesedett a kép. Korábban ilyet Wot-ban fullra húzott grafika mellett sem csinált, csak némi fps dropot produkált 70 körülről 45-re, viszont közben terhelés alatt a 40C-t is alig éri el. Nem gyanakszom vidkártya hibára, inkább úgy vélem, az AMD A10-7700k procim nem bírja a tempót, speccy szerint 100 C-s, speedfan szerint 55-60 C között ugrál terheléstől függően. Táp TT berlin sirtec, 2 éves, szerintem nem itt a hiba, mivel nincs erre utaló jel, resetszerű újraindulás, ilyesmi. Szerintetek? Jobb hűtő a procira és menni fog normálisan? Elvileg ebay garanciával még visszaküldhetem a cuccot.

2016. márc. 25. 17:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Tehát böngészőben facebook, eközben meg CS:GO :D na...

Milyen videokártya? ha AMD, akkor a driver tényleg instabil, sokszor összedől :/ majd kijavítják, most nálam is előjön ilyesmi. Szerintem terheléstől jön elő, nekem, csak miután kilépek játékból néha.

Abszurd ötlet, de próbálj ki egy másik böngészőt, ha jól sejtem.

2016. márc. 26. 23:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Volt pár új kellemetlen jele a kártyahibának. 1-2mp-s visító hang 3d mark 2001 SE közben, de csak egy bizonyos -9-10-ik teszt közben. Tv kártya használata közben vízszintesen ugrált a sor, frissítést levettem 60Hz-ra és 32bit-re kapcsoltam a monitort 16bit helyett, azóta jó. A startmenüben windows embléma körül fekete kockák jöttek elő, de ez már volt integrált használatakor is, lehet nem is vram hanem ram hiba? Az kiderül, ma tesztelem le. Ugyanezt a hibát firefox nightly közben már máskor is produkálta.
2016. márc. 27. 10:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Az a 64 bites Firefox. Nézd meg azért a 32-essel is, talán.

A memória problémának kicsi az esélye, de ha le akarod tesztelni, akkor windows memóriadiagnosztika: indításkor, amikor a windows tölt éppen (boot alatt) nyomd meg az F8-at, ha jól emlékszem, valahol ott kell kiválasztani a memóriadiagnosztikát, de ami biztos, hogy ha a windows DVDD-ről bootolsz, akkor megtalálod.

[link]

Itt viszont azt írja, a windows szól, ha memóriaproblémát talál.

Mindegy, ha gondolod, egy próbát ez is megér.

2016. márc. 27. 12:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát a ramot a win letesztelte, nem hibás. Nem tudom, GPU burn in teszt alatt sem érte el a 70C fokot sem, túl tehát semmiképp sem melegszik.
2016. márc. 27. 18:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Többször is lepróbáltam a hardvert. A visító-eresztő-sziszegő hang maradt 3D mark 2001 alatt, lehet valamelyik kondiból jön? Érdekes, csak a teszt egy bizonyos részénél csinálja, közvetlenül annál ami a játéktesztek után van.
2016. márc. 28. 22:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Fill rate high közben jön elő a vélt hiba, mire utal? Kártya felől visító, sípoló hang, kép pixelesedik?
2016. márc. 29. 16:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezzel a hanggql kapcsolatban lenne egy kérdésem : a VGA-ból jön vagy a csipogó (az alaplapon)? csak azért kérdezem, mert a vGA nem tud csipogni.

Nem is hűtési probléma,ha ilyen képi hibák is vannak.

...hát... 3 dolog:

- VGA haldoklik >> szervíz, ha van még rá garancia

- kábel csere

- monitor (ilyenek inkább CRT monitoroknál vordulnak elő)

2016. ápr. 10. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!