Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy SSD megoldaná a problémát?

Egy SSD megoldaná a problémát?

Figyelt kérdés

Ha a gépen telepítek valamit,akkor lehetetlen bármi mást csinálni,mert akad nagyon lassú,befagyogat stb.

Intel Core i5-4590

GIGABYTE GTX960 4gb WF2OC 4GD

8gb 1866mhz ddr3 kingston hyperx fury

Asrock B85 pro4

western digital wd10ezex merevlemez van benne,és ilyenkor mikor 100%-on pörög képtelenség még böngészni is a gépen,miközben a Proci meg a ram is csak 20% környékén van felhasználva.

2016. márc. 24. 14:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez az OS hibája szerintem.Nézd meg mi pörgeti 100%-on.
2016. márc. 24. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Ilyen gép alá vétek HDD-t pakolni. Csak adattárolásra használd, rendszert mindenképp SSD-ről érdemes üzemeltetni.
2016. márc. 24. 14:50
 3/8 A kérdező kommentje:

maga a telepítés,másolás pörgeti 100%-on,és ilyenkor használahatatlan a gép.

Alap esetben Chrome vagy játék esetében semmi baj vele

[link]

2016. márc. 24. 14:54
 4/8 anonim ***** válasza:

7200 rpm 64MB hdd-n ez nem normális. ilyet inkább 5400-as rpm-ű, kicsi táras laptop hdd-ken tapasztaltam.

- Vagy az oprendszerben van valami kis csúnyaság, amely beette magát a folyamatokba,

- Vagy a hdd rakoncátlankodik már.

CPU és ram ugye kizárható.

Egy SSD mindenféleképp jó a windowshoz és az alap rendszerprogramokhoz. A legolcsóbb kingston v3000 is már ég és föld különbséget jelent a hdd-hez képest. 5 darab volt eddig a kezeim között, évek óta stabilan, gyorsan, megbízhatóan működnek, így egy ilyen minta alapján megcáfolnám a gyk-n terjedő rossz hírüket. Áruknak megfelelő teljesítményt nyújtanak. Persze rászánhatsz többet is, vehetsz márkásabb darabot, esetleg nagyobb kapacitásút.

Én jelenleg 2 darab 120 gigáson vagyok, de volt hogy ezek meleltt egy 500 gigás vinyót is a gépbe raktam a letöltött állományoknak, a zenéimnek, képeknek, s a gyors betöltést nem igénylő játékoknak.

A gta V-öm és a fallout 4-em pl. teljes egészében ssd-ről ment és még így is lassan hozta be a pályákat. hdd-n meg még jobban halál volt kivárni.

Na de visszatérve a te problémádra. Telepítsd újra a windowst. Hátha ott van valami gikszer. Lehet, hogy csak egy rossz dll, vagy egy megsérült rendszertámogató alkalmazás. Ha a hiba újratelepítés után is fennáll, akkor a merevlemezre kezdj gyanakodni.

2016. márc. 24. 15:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Na elgépeltem a saját tapasztalatom: v300, egy nullával többet írtam :)
2016. márc. 24. 15:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Valami tesztet lehet végezni HDD-n,hogy mégis gyengébben teljesít-e mint kéne?
2016. márc. 24. 16:11
 7/8 anonim ***** válasza:

CristalDiskInfoval nézd meg hogy milyen az állapota.

DirectLink:

[link]

2016. márc. 24. 19:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Ezek a teszter programok nagyon sokszor becsapósak. Pl a hdd sentinel is írt már 0%-os megfelelőséget vadi új hdd-re, amely kifogástalanul működött és adott 100%-os kondíciót olyanra, amely megdöglött.

A teszteredményeket a helyükön kezeld, nem vonható le belőlük bizonyosság.

2016. márc. 25. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!