Miért nem kapcsol ki a laptopom?
Figyelt kérdés
Egy Hp 4320s laptopom van, win10-el, amin beállítottam a akku kritikus szintnél, hogy kapcsoljon ki 10%-nál. Ennek ellenére teljesen lemerül. Mit lehet tenni, mert nem jó az akksinak, de nem tudok mindig odafigyelni rá, ezért lenne jó.2016. márc. 24. 13:52
1/5 CspCsj válasza:
Nem lehet, hogy inkább magasabb százaléknál áll le hirtelen?
Elhasználódott akkunál jóval magasabb töltöttség jelzésénél is kikapcsolhat, ha nem bírja az akku (valamelyik cella) és hirtelen leesik a feszültség.
2/5 A kérdező kommentje:
Lehet ez lenne a ludas? Mert Aida64-el nézve 17%-os az elhasználódás. Tehát akkor jobb feljebb állítani. Rendben van, köszönöm a válaszodat. Erre én is gondolhattam volna...
2016. márc. 24. 16:20
3/5 A kérdező kommentje:
Mondjuk 7%-ig lement, utána esett, akkor viszont ki kellett volna kapcsolnia. DE most magasabbra állítottam, meglátjuk...
2016. márc. 24. 16:24
4/5 CspCsj válasza:
A 7% valamiért gyanús.
Ahol beállítod a százalékos szinteket van Tartalékakkumulátor szint is. Az gyárilag 7%. Próbáld azt is 10%-ra állítani, hátha valamiért azt veszi figyelembe.
Ha ez sem jó, akkor is inkább a Windows beállítások okozzák, mert az akku ezek alaján jónak tűnik.
Az értesítés (hangjelzés) alacsony és kritikus töltöttségnél is be van állítva? Azt sem játszotta le? (a rendszerhangoknál állíts be valami jobban észrevehetőt, csak kiváncsiságból)
5/5 A kérdező kommentje:
Na most 22%-ra állítottam, hogy kapcsoljon ki, s ki is kapcsolt, tehát akkor az elhasználódás az oka. Nagyon köszönöm még1x a választ.
2016. márc. 24. 23:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!