Ma vettem egy videokartyat de alapjaraton a windows alatt 51 fok ez problema ennel a kartyanal?
msi r9 380 2gb
Kicsit gtaztam vele 1600x1200 hight bealitason es akadozik de nem ertem miert a kartya 60 fokos Aida64 szerint de ha hozza nyulok eleg meleg elosyor van ijen tejesitmenyu kartyam nem tudom ez prolema e vagy alapbol ijenek ezek a kartyak ? SuperFlower FX 450W '80 Plus Bronze' Power Supply - Black
a tapom
Ennél a típusnál azt írják, hogy az teljesen normális.
Akár 90-ig is felmehet (persze az már nem jó!).
Amíg 70-75 alatt marad, addig nincs gond.
Nem probléma, ugyanis gondolom ez is úgy van megcsinálva, hogy terheletlen állapotban 53-54 fok alatt kikapcsolnak a ventillátorok rajta és úgymond passzív módban hűti a vga-t.
Ha elkezd melegedni, akkor meg bekapcsolnak a ventik rajta.
Nekem Gigabyte r9 380x van, azon én 55fokra állítottam a ki be kapcsolást. Így amíg nem játszok vele, addig a ventik sem kapcsolnak be rajta. Gyárilag alacsonyabb volt a ki-be kapcsolási hőmérséklet, így videónézés alatt mindig ki be kapcsolgatott.
crimson vagy catalyst driver van fent?
A crimsonban túl sok energiatakarékosságot tettek bele, így amint 1 pillanaetnyi időre nincs szükség a vga max teljesítményére, azonnal visszaveszi azt, de a következő pillanatban meg kellene, de a vga nem tud ilyen gyorsan kapcsolni, így megakad a játék.
Ennek kiküszöbölésére több mód is van.:
1. clockblocker használata
2. én ezt használom, és játék alatt maxon tartja a vga-t, hiába van átlagban csak 40-50%-on terhelve(enélkül mindig ugrált a vga sebessége és az fps is).
Nekem win7 van.
regedit:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000
ezeket kell létrehozni, módosítani
PP_ActivityTarget (value data 30 decimal) DWORD 32-bit
PP_AllGraphicLevel_UpHyst (value data 20 decimal) DWORD 32-bit
PP_AllGraphicLevel_DownHyst (value data 100 decimal) DWORD 32-bit
- Az 1. nem tudom mit is csinál pontosan, mert én is fórumról néztem.
- PP_AllGraphicLevel_UpHyst: vga sebesség növekedésének késleltetése, mivel 0-n asztalon mindig felugrált 300MHz-ről pillanatokra, így növeltem ezt az értéket és most szinte mindig 300MHz-en van, és akadás sincs(előtte sem volt, de nem szeretem ha ugrál).
- PP_AllGraphicLevel_DownHyst: vga sebesség csökkentésének késleltetése, ha nincs már szükség a vga max sebességére ez még egy ideig nem engedi visszalassulni, így ha szükséges, azonnal van max vga teljesítmény, és nincs fps esés sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!