Mire elég 4*1,6 GHz?
Sztem ilyen nincs.
ÖSSZESEN 1,6ghz
Nem létezik hogy össz 12ghzes procid van.
/vagy én tom rosszul?/
4 magos 1,6 ghz-es = 1,6 ghz.
4 magos 3 ghz = 3 ghz.
ez olyan mint hogy 4 db. 50 wattos hangszóró nem egyenlő egy 200 wattos hangszóró teljesítményével.
Jó, akkor vegyük úgy, hogy nem kérdeztem semmit... A multicore (többmagvas) technológia lényege, hogy egy fizikai processzoron belül több fizikai processzormag van, vagyis párhuzamosan képesek dolgozni, így egyszerre több különböző feladatot tudnak végezni (multitasking). Vagyis, ha valakinek négymagos 3 GHz-es CPU-ja van, az azt jelenti, hogy egyszerre négy folyamat futhat, amiknek egyenként 3 GHz-nyi számítási kapacitás áll rendelkezésére. Ez nem 12 GHz...
Egyébként a hozzászólók számítógépében jó eséllyel minimum 2 processzormag dolgozik, feltéve, hogy az elmúlt négy évben vett új gépet, és nem sajnálta rá nagyon a pénzt. Nézzetek utána...
szvsz laptopba értelmetlenség a 4mag. Miért? Egy laptopot nem fogsz konvertálásra és rendelerésre használni. Oké, a Win7 kihasználja. A Vista is, sőt az XP Prof is ki tudja, persze roszabbul. Játékok a mai napig vígan elmennek a kétmagos, de magasabb órajeles gépeken. Tehát 2mag magasabb órajellel vs. 4mag alacsonyabbal.--> laptopban a 2 mag fog jobban menni, mert ahol nincs erős párhuzamosítás(1-2mag) azoknál a folyamatoknál nyilván az órajel lesz a döntő tényező. És laptopon döntően ilyen folyamatok futnak. (Kevés az igazi gamer noti). Talán még a fogyasztás is kevesebb lesz az üzemidő javára. Mellesleg laptopnál te az 1,6GHz-t nem fogod feltekerni 3-ra, mint az asztali gépek esetében. Inkább vegyél egy bitang kétmagosat, van elég választék. De te tudod.
(Q6600@3000 teker nálam desktop)
1.6 os proci az elég föleg ha 4 magos, játékokra is elég csak játékokra inkább tom ajánlani az asztali gépeket mert a laptopoknak nem a procijukal sem a rammal s a HDD vel van a baj hanem csakis videókártyájukkal...
S a proci elég a videókártyát kell megválasztani!!!
Köszönöm az egyetlen hasznos választ annak megírójának!
Azóta megvettem a kérdésben említett gépet. A válasz pedig: mindenre elég.
Egyébként azért is döntöttem emellett, mert használom videószerkesztésre, konvertálásra a gépet. Tény, hogy a négymagos asztali Core2-m jobban teljesít e téren, de a laptopom is maximálisan megállja a helyét. Főleg, hogy bivalyerős, CUDA-s videokártya van benne, ami sokszor jobb az asztalim (egyébként immár halott) videokártyájánál.
Nem mellékesen az i7 támogatja a TurboBoost technológiát, vagyis dinamikusan növeli egyes magok órajelét, ha szükség van rá olyan folyamatokhoz, amelyek csak egy magon futnak.
Mindenkinek ajánlom az i7 procikat, akármilyen kevésnek is tűnik az órajel! A fejlett technológia sokkal fontosabb!
Nyilván ugyanez elmondható az i5, i3 procikról is. (De figyelem! Az i5 igen, viszont az i3 nem támogatja a TurboBoostot!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!