Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudtok ajánlani olyan AMD...

Tudtok ajánlani olyan AMD procit aminek a teljesíménye eléri kb az i5 4460-ét?

Figyelt kérdés
Tehát tisztában vagyok a dolgokkal most is intelt használok, és tudom hogy önmagában jobb az intel kb kétszer is mint az AMD , és amúgy utálom is ezt a márkát. Viszont ugye ez a 4460 a legkisebb i5-ös , és már ez is mocskos erős viszont elég drága is 52e ft. Tudom ezen nem érdemes spórolni, és nem is ez a kérdés mert ha nem találok hasonoló teljesíményű procit ami mondjuk olcsóbb akkor úgyis ezt veszem meg csak most vettem videókártyát is, és eléggé megviselte a kereteimet, és spórolnom kéne a gép többi részével ssd stb. Szóval ismertek olyan AMD-t ami egy hangya f*nyit megüti ezt a szintet, vagy inkább vegyem meg ezt ne törődjek semmivel?

2016. márc. 20. 20:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Vedd meg az i5-öt mivel ha mondjuk van egy AMD proci (AMD FX8350 ez az ami közel van az i5-höz )(játék téren)és ahhoz még kell egy bivaly erős tunningos alaplap hogy tényleg megüsse azt a szintet plusz egy erős procihűtő és a végén ilyen 80-90K-ba fájna (persze újonnan minden) na az intel i5-4460 elvan egy középkategóriás B alaplappal és a gyári hűtő is bőven elég hozzá Tehát durván itt olyan 75K lenne remélem innen te is eltudod dönteni melyik éri meg jobban.
2016. márc. 20. 20:59
 2/6 anonim ***** válasza:
A jelenlegi generációkat nézve nem fogsz olyat találni, ami egy szálon ugyanolyan erős, viszont több szálon hozhatja illetve megközelítheti azt a szintet. Magyarul ez felhasználás függő is. Ha neked jó lenne egy 4 modulos FX proci, mert sok esetben ki is tudod használni a 8 szálat, akkor sem biztos, hogy jó befektetés, mert már elég öreg és lassan végleg kifutó platform illetve túl sokat nem spórolnál ezzel sem. Én nem utálom az AMD-t, az elmúlt 14 évben sok jó tapasztalatom volt a termékeikkel, de akármilyen jópofa APU egységeket kínálnak azért egy modernebb i5 összességében értelmesebb beruházás, ha kell a CPU teljesítmény (a htpc-ben egy AMD A8-7600 APU-t használok és azt is nagyon szeretem, de ez más kategória -és ár-). Esetleg meg lehet várni, hogy mit dob a ZEN architektúra, de az sem a jövő hónapban lesz, így ha sürget a vétel, akkor az i5 ésszerűbb. Ha elég egy általánosabb teljesítmény akkor azért lehet ez alá menni ésszerű keretek között. Milyen videokártyát vettél? Elsődleges felhasználási terület (gondolom játék)?
2016. márc. 20. 21:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Hmm elég komoly válaszokat kaptam, és kösznöm szépen is őket sikeresen eldöntöttem ezek alapján a kérdést:). Amúgy nem igazán csak játékra csak szeretem ,ha minden klappol.
2016. márc. 20. 21:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk FX-8320 van 38k-ért, szükség esetén 4GHz alapórajel valószínűleg nem kottyan meg neki túlzottan és itt még valószínűleg a fogyasztás/tápellátás is vállalható. Ehhez kell viszont egy normálisabb hűtő, ami 10k és egy rendes 970-es alaplap, ami alsó hangon újabb 20k. Szóval ezt sem úsznád meg 78-79k alatt.
2016. márc. 20. 21:20
 5/6 Trevor. ***** válasza:
A legkisebb i5 a 4430. A 4460 jobban megéri, mint bármelyik AMD.
2016. márc. 21. 10:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Ahogy írták is feljebb, ha mindent összeadsz (lap, hűtő), akkor az AMD lesz a drágább, úgyhogy nincs miről beszélni. Egy 4460-al évekig el leszel, ha nem high-end vga-t veszel mellé, akkor sokáig ki fogja elégíteni az igényeidet.
2016. márc. 21. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!