Üdv! Videokártya memóriájának működésébe szeretnék belepiszkálni. Hogyan? Többi lent
Van egy Sapphire HD7870 OC 2Gb vga-m. Régóta csinálja azt, hogy nagy VRAM igényű programoknál (játékoknál) elkezd csikozni, dobálja a képet, kifagy, kék halált is kaptam párszor, illetve volt hogy kiirta, hogy a videokártya illesztő nem válaszolt. Régóta szenvedek ezzel a problémával, pasztáztam a GPU-t, tekergettem visszább az órajeleket, fentebb a venti órajelét. A GPU és a memória órajel visszafogásával egész tűrhető, de már 1050-780, illetve 1250-980-nál tartok, mert folyamatosan rosszabb.
Arra gyanakszom hogy van egy olyan cimlet a memórián ami rossz, és akkor jön elő a baj ha ott próbál tárolni adatokat a kártya. Ki lehet ezt valahogyan "kerülni"? Mint pl egy szektorhibás vinchesternél? Lehetséges? Vagy esetleg más ötlet?
Valamelyik memóriachip vagy GPU memóriavezérlője hibás. Nem tudsz szoftveresen belenyúlni.
Elméletileg javítható memóriachip cseréjével, de jobban kijössz ha veszel egy másik kártyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!