PC ről lenne szó, most a procin gyári inteles hűtő van és a ház elején van egy 120 as beépített venti. Lenne lehetőség beszerelnem +4 ventit a házba (legalább is ennyi hely van elvileg, azt, hogy az alaplapra hol kötök be +4 et az kérdés, de elvben ez az egyik variáció), vagy jobban járnék egy új, erősebb processzor hűtővel ? És ha igen milyennel ? vízhűtés megéri ?
Igazából most úgy oldom meg, hogy egy kis szoba ventilátort beteszek a gép elé 1 es fokozaton ráküldöm aztán vidáman 50 fokos, nélküle meg akár 80. De nem vagyok menne biztos, hogy ezt a hűtést 120mm es ventikkel meg lehet-e oldani ? Szóval szelet csináljak vagy lokális hűtést procira ?
Nyolcvan fokos processzor? Amit egy szobai ventillátorral leviszel 50-re. Érdekes. Ott valami nagy baj van.
2016. márc. 13. 20:50
2/10 anonim válasza:
az a gond hogy rosszul pasztáztad a procit vagy eleve rosszul érintkezik a hűtéssel meg kellene nézni. bármelyik procinál elegendő a gyári hűtés gyári óra jelen tehát te vagy noob és azért ilyen meleg.
2016. márc. 13. 20:54
3/10 A kérdező kommentje:
Hát nyilván úgy értem, hogy komoly terhelés esetén 80, alap használat közben szoba ventilátor nélkül a gyárival 40 fok.
2016. márc. 13. 21:01
4/10 anonim válasza:
Sürgősen pasztázz!
2016. márc. 13. 21:02
5/10 anonim válasza:
Ja hogy alap használatnál 40. így már azért más.
Ha komoly gépről van szó és van rá keret akkor megéri a vízhűtés, viszont egy nagyobb borda egy erősebb ventivel is megoldja a gondot.
2016. márc. 13. 21:04
6/10 Trevor. válasza:
Akkor először is írd le, hogy milyen processzorod van, mert így be lehet határolni, hogy mennyire "melegedős fajta". Illetve tuningolva van? Milyen fajta terhelés alatt éri el a 80 fokot?
2016. márc. 13. 21:11
7/10 anonim válasza:
írd már le a konfigodat mert minek találgassunk ?
2016. márc. 13. 21:14
8/10 A kérdező kommentje:
i5-4690, 3.50 GHz up to 3.90 GHz. Minden gyári beállításon, nincs piszkálva, kivéve nyilván a venti teljesítménye van Max Performance-on. Igazábó szerintem semmi meglepő nincs azon, hogy felmelegszik komolyabb terhelés esetén. A kérdés csak annyi, hogy processzor hűtő csere, akár vízhűtéses vagy elég +3/4 ház venti.
2016. márc. 13. 22:20
9/10 A kérdező kommentje:
#2 és #7 es válaszoló, gondolom te egy ember vagy % alapján. Köszönöm, hogy próbálsz segíteni, vagyis okoskodni... De kérlek a stíluson vegyél vissza. Köztudottan nem a legjobb az intel gyári hűtése ha rendesen kihasználjuk a processzort, valaki alapból kidobja, nem vagyok noob és nem kell ilyen ripacs, paraszt stílusba számonkérni rajtam a processzor típusát. Kösz!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!