Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyivel javulna a teljesítmé...

Mennyivel javulna a teljesítmény, ha ezeket overclock-olnám?

Figyelt kérdés

Már minden megvan az új gépbe, csak a procira várok, és gondoltam mivel nem lesz olyan erős a gépezet, lehetne overclockolni rajta. A config:

AMD A8 7600 3.1Ghz

Gigabyte GA-F2A68HM-S1

Kingston HyperX Fury Black 4gb 1866Mhz CL9

Radeon R7 Integrált 1024Mb mem. 720Mhz órajel (Egy dedikált 240-nek felel meg)

WD SATA III HDD

Igazából a procit, a VGA-t, és a RAM-ot szeretném OC-zni, de talán a VGA-t fölösleges lenne, olyat olvastam, hogy ha felhúzom 1020Mhz-re akkor max +5Fps -t kapok. A Processzort gyári hűtűvel fogom használni egy darabig, de ha megállja a helyét, lehet hogy le sem cserélem, és 3.7Ghz-ig gondoltam. A RAM-ot pedig 1866Mhz-ről elvileg gond nélkül fel tudom 2400Mhz-re, sokan írták hogy még úgy is gond nélkül megy. A nagy kérdés, hogy mi mennyire javítaná a teljesítményt?

Lenne mégegy kérdésem, ami most jutott eszembe. Egy ideig csak 4Gb RAM-om lesz, és az GTA V-höz nem elég. A mostani gépben van 2x2Gb, ebből ugye csak 2Gb-ot tudok felhasználni a 2 ram slot miatt, és össz. lenne 6Gb. De viszont ez a mostani csak 1066Mhz-es, és egy 1066-os RAM, 2400-as mellett nem hiszem hogy működne. Lehet hogy kicsit túlmagyaráztam, ezért bocsi :) Előre is köszönöm a válaszokat!

#húzás #Overclock #RAM OC #Processzor OC #VGA OC
2016. márc. 13. 10:55
 1/2 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
nem irigyellek
2016. márc. 13. 11:53
 2/2 anonim ***** válasza:
Ezt hiába húzod túl, nem lesz jobb semennyivel sem.
2016. márc. 13. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!