Mi lehet a baj a géppel? (mindenhol kevés áramot ad le)
Mindig amikor bekapcsolom, kevés áramot ad le mindenütt az USB-nél a ps2-nél(billenyűzet, egér) és ha nagyon "gondolkodik" vagy játszom tehát nagy energiafelvétel szükséges a HDD led is vibrál (a ház külsején a piros melletti kis zöld led). Mivel USB-s az egerem, van a géphez egy USB ps2-es átalakító és nem mindig észleli az egeret, sima USB-hez meg nem tudom tenni, mert ha észeli mindig úgymond elfelejti, mivel kevés az áram és szinte mindig újraindítja az egeret, de van amikor az átalakítóba van dugva akkor meg nem világít az alja sem.
A táppal nincs gond, mert kipróbáltam egy komolyabb
géppel aminek sokkal nagyobb energia felvételre van szüksége(256Mb videókártya, 1Gb ramm, 3,2es dual proci) és hibátlanül működik. Már a videókártya is leáll néha 800x600-as felbontásra és úgy viselkedik mintha nem is lenne feltelepítve, de miután újraindítom a gépet, azután már jó. Nemrég már az integrált hangkártya sem működik, csak akkor, ha elnémítom és vissza akkor jó kb egy olyan 2-3 percre. Mostanában elkezdett az jelentkezni, hogy bootolás közben újraindul nem tudom miért.
Ezek után kipróbáltam minden alkatrészét egy nagyon hasonló flépítésű gépbe, de mindegyik kitűnően ment.
ENNEK A ROSSZ GÉPNEK AZ A LAPLAP TÍPUSA: P4IBASD
AMIVEL KI LETTEK PRÓBÁLVA AZ ALKATRÉSZEK :PVM266aM(ez a gép már vagy 5-6 éves, de még mindíg tökéletes).
Inkább valami táp csatlakozó kontakthibás lehet. Át kellene vizsgálni az összes csatlakozót. De lehet hálózati táp hiba is.
Az alaplapon meg lehet cserélni a kondikat azért nem kell kidobni. Pár ezer Ft munkadíjjal együtt.
Mondjuk a kondicsere nekem nem okozna gondot, mert elektroműszerész a sógorom és elég jól megtanított forrasztani meg minden de nem tudom, hogy ha mondjuk találnék tv-ben vagy rádióban megfelelő mikrofarátú és v-os kondit akkor sem biztos, h. működne. Mert elég sok a hibalehetőség, nem azt mondom jó tanács a kondicsere egy öreg gépnél csak ha nem aza a baja akkor kár volt...:)
DE HA VANNAK MÉG ILYESMI 5LETEK AKKOR LEHET ÍRNI.(mert én mindent kipróbálok :D:D)
Alaplap csere. Jártam már én is így.
Próbálgathatsz akármit, egyszerűen a deszka már megadta magát.
Ahogy írták a kondi csere sem mindig gyógyír. Meg lehet próbálni de valószínűleg nálad sem az lesz a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!