Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az üzleti laptopokat miért...

Az üzleti laptopokat miért nem szerelik értékelhető grafikuskártyával?

Figyelt kérdés

mondjuk van a hp elitebook meg a probook széria

az elitebook az üzleti a másik meg a tömegnek szánt

az elitebookban meg nincs dedikált GPU, csak valamilyen intel, és masszívabb összeszerelés meg vízállóbb, azt annyi

2016. márc. 11. 18:18
 1/9 anonim ***** válasza:

mert az üzletember valószínűleg nem gémingelni akar a workstationon hanem olyan dolgokat amik az ő munkakörébe tartoznak és a cég sem hülye annyira hogy 4x annyit költsön a gpu miatt, hogy a dolgozó munka helyett codozhasson..ha meg van benne gpu akkor nem játékra való hanem inkább firepro vagy quadron

ha ilyen céljaid vannak akkor vannak a gaming laptopok természetesen szörnyen túlárazva de ez a gaming ára

2016. márc. 11. 18:26
 2/9 A kérdező kommentje:

csóró egyetemista vagyok :D használt üzletit vesz aki nincs annyira kitömve én úgy vettem észre, és van egy kis esze

és hát igen a gaming egy jó kis funkció lenne, dehát úgy néz ki a hasznos nem jár együtt a kellemessel

ha mondjuk autodesk valamelyik termékében 3D renderelni kell, akkor is hasznos lenne a grafikus teljesítmény

most jár le a 3 éves lízingből az i5ös i7es gépek és árulják őket szinte ingyen, csak hát grafikus chip nélkül csak a még nagyon sokáig jó lesz netezni meg beadandót írni kategória

2016. márc. 11. 18:51
 3/9 A kérdező kommentje:
most egyébként egy 2530p-m van amit 35ért vettem év elején és amit megtehettem volna az egy új acer/asus nem tudom dual core-al 70 körül és ugye az i5ös masinák, amik szerintem nem érnek +20-25 ezret jelenleg a c2dhez képest úgy hogy csak netre jók
2016. márc. 11. 18:54
 4/9 anonim ***** válasza:
Renderelni a GT kartyakkal ongyilkossag lenne. Viszont letezik uzletibol a Quadro-val szerelt szeria, de azokat nem kapod meg hasznaltan fillerekert.
2016. márc. 11. 19:00
 5/9 A kérdező kommentje:

miért? tönkremennek?

mi az extra a quadrokban?

2016. márc. 11. 19:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Eloszor felforraljak magukat, aztan hibazni kezdenek. Eszre sem veszed es hulyesegeket renderelsz.

A Quadrok valogatott, megbizhato kartyak, megnovelt memoriaval, hibadetektalo egyseggel, es megfelelo mertekre csokkentett orajellel, hogy birjak a napi 10 oras kikepzest.

2016. márc. 11. 19:40
 7/9 A kérdező kommentje:

aha értem, hát köszönöm szépen

HP EliteBook 8540w és társai egyébként firepro-val szereltek és 70 ezerért már utánad dobják

gondolom azért, mert nem üzleti körökben tényleg csak a játék-internet, zene a két felhasználói véglet, annyira nincs értelme

2D rajzolásra pedig a jelenlegi gépem is alkalmas

nagy kár, hogy használt "gamer" annyira nem létezik, vagy ha van is felnyomja az árát, hogy alkalmas ilyesmire

még amit észrevettem, hogy vannak a thinkcentre és társai asztali megoldások, és mindegyikben úgy van kialakítva, hogy duplaprofilú VGA még véletlenül se férjen el

2016. márc. 11. 20:00
 8/9 BM-Striker ***** válasza:

Az említett márkás asztali gépekből ugyanúgy van minitorony kivitel.

Itt van egy használt gamer jó áron pl.

[link]

[link]

Gamer gépekkel gyakran az helyzet, hogy, amakkorra mér nagyot esne használt piaci értékük, nincsenek jól használható állapotban.

Gamer gépeket tipikusan vagy eladják még garanciálisan, amikor még érnek valamit, vagy nagy teljesítményük miatt sokáig használják.

2016. márc. 11. 22:14
 9/9 A kérdező kommentje:

a minitornyot mondtam

a tápcsati útban van

2016. márc. 11. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!