16GB memóriát hogy vegyem meg?
Figyelt kérdés
Tehát van 4 slot, dual
vegyek 4×4 gigát azonos órajellel
vagy 2×2 és 2×2 (pl 1600 és 1366)
vagy 2x8GB
2016. márc. 7. 06:54
2/10 A kérdező kommentje:
jó 2×4-et akartam írni :D
2016. márc. 7. 07:07
3/10 anonim válasza:
4*4-et vedd. nem gondolnám hogy 16-nál többre valaha is szükséged lehetne... bár a felhasználás módját nem írtad le.
4/10 A kérdező kommentje:
játékra lesz
tudom, hogy elég a 8 giga, de most annyira lent vannak a ram árak, hogy inkább megveszem most
jövőre úgy is bővíteném szerintem
2016. márc. 7. 07:18
5/10 anonim válasza:
Nos, minél nagyobb méretűek a memóriamodulok, annál többe fog kerülni az a 16GB. 4x4 minden bizonnyal kevesebből fog kijönni, mint 2x8. A kérdés annyi, hogy szeretnéd-e még tovább bővíteni a későbbiekben, amire mondjuk egy pár évig nemigen lesz szükség, hacsak nem foglalkozol valami intenzív memóriaigényű dologgal (a játék nem tartozik ide, az 8GB fölött nemigen használ). Ha a válasz igen, akkor clszerű a 2x8-as kiszerelést választanod, egyébként a 4x4-el jobban jársz.
6/10 anonim válasza:
akkor 4*4
még 16-t sem fogsz tudni kihasználni játéknál, szóval felesleges szabadon hagyni 2 slotot. tehát a 2*8-at nem ajánlom. ha esetleg a nagyontávoli jövőben mégsem lenne elég, akkor pedig úgyis az egész gépet cserélni fogod már, mert nem ez lesz a szűk keresztmetszet
7/10 anonim válasza:
8/10 anonim válasza:
A legjobb szerintem a 2x8GB. A kétcsatornás vezérlő kezel 4 modult is duálban, de a két modul az jobban "kézre" áll. Néhány watt fogyasztást is megspórolhatsz. Ha nagyon a jövőre akarsz berendezkedni, akkor DDR4 platformban érdemesebb gondolkozni sztem...
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi, amúgy DDR4-ről van szó, a fenti mhz-t csak példának írtam
2133 v 2400 lesz és akkor 2x8
2016. márc. 7. 10:31
10/10 anonim válasza:
Elnézést kérek, most látom 2x8gb-osnál rosszat linkeltem (más az órajel).
De még ez is olcsóbb:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!