Tablókép méretei?!
Sziasztok!
A tablóképünk hátterét nekem kellene megszerkeszteni viszont nem tudom a pontos méreteit, megkérdeztem a fotóst, hogy hányszor hányas méretű legyen a háttér (pixelben gondoltam...) és erre megadta nekem centiméterben.
116x87cm a tablókép mérete.
Próbáltam átváltani a centimétert pixelbe de ahány oldal/program mindig mást kaptam eredményül.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy milyen felbontású képet kell csináljak ahhoz, hogy az elkészült kép kinyomtatva tökéletes minőségű legyen?! A kinyomtatva alatt azt értem, hogy 116x87cm nagy lesz a kép.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
a centi meg a pixel közt elég nagy az eltérés. Lehet neked 1x1 cm-ben 100 képpontot lerakni (pixelt), meg lehet 1000-et is.
A legegyszerűbb egyébként, ha photoshopban (vagy nem tudom mivel dolgozol, de akkor a másik progiban) 100% nagyításra állítani a képet és monitoron megnézni, mennyire pixeles a kép. Egyéb iránt meg 35-40 képpont/centiméteres beállítással már elég jók a képek.
Ha perfekt akarsz lenni, akkor 50 képpont/centi, ez az általad kért méretnél 5800x4350 képpont (pixel).
Viszont javasolnék mindenképp egy photoshop-ot, azzal sokkal könnyebb megadni ezeket. Arról már nem is beszélve, hiába adsz te meg nagy pixelszámot, ha utána bevágsz egy alacsony képpont/centis képet, szépen kockás/elmosódott lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!