Hangfalon és fülhallgatón egyszerre hang a laptopról, viszont szelektálva, hogy melyikből mi szóljon?
Azt szeretném elérni, hogy a hangfalból és a fülhallgatóból egyszerre szóljon a hang, viszont én választhassam ki, hogy melyikből mi (pl.: hangfalból a media player által lejátszott film, fülhallgatóból a a youtube-on nézett videó - stb.).
Azért lenne jó, mert a képet egy TV-vel megosztva így egyszerre lehetne 2 különböző dolgot nézni, ezzel párhuzamosan kevésbé lenne zavaró, mivel a hangok jobban elszigetelődnének.
Ezt elfelejtettem írni igaz, de 2 hangkártya van. A külső hangfal egy USB-n a laptophoz csatlakoztatott hangkártyán keresztül szól (lévén, hogy a hangfal 5.1-es, viszont a laptop csak 1 jack kimenettel bír), míg a fejhallgatót a a laptopba dugom be, vagyis azt a laptop saját hangkártyáján keresztül használom.
Ennek tudatában megírnád kérlek, hogy hogyan tudom pontosan megoldani a dolgot? Előre is köszi
Hát, ez jó régi kérdés, de úgylátszik azóta sem oldódott meg...
Olyan médialejátszó programot kell használni, amelyiknél beállítható, hogy két hangkártya esetén melyiket használja. Ilyen például a VLC. A többit nem néztem végig, de ha mondjuk egy másik alapértelmezetten az egyik hangkártyát használja (mondjuk az 1. számút), a VLC-n pedig a 2. számút választod ki.
Viszont, mivel videóról van szó, nem tudom, hogy azt hogyan tudod megoldani, hogy egyik megjelenítőn az egyik kép, a másikon a másik kép látsszon. Hacsak nem a kiterjesztett asztallal, ami projektor használata esetén már a prezentációknál bevett dolog, hogy mást vetít ki, mint ami a laptopon látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!