Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért csíkoz a lézeres nyomtat...

Miért csíkoz a lézeres nyomtatóm? A tonerek újak benne.

Figyelt kérdés

Akármilyen színű képet nyomtatok, fehér csíkok jelennek meg benne, mindig ugyanott. Mit kéne még kicserélnem benne? Az éveit már megszolgálta, kb 5 éves, de sajnálom kidobni...A hiba fénymásolásnál is fennáll.

Köszi a segítséget.

2016. márc. 1. 11:03
 1/7 Killer81 ***** válasza:
Van benne egy henger, aminek ne kérdezd a nevét. A tonerben lévő por erre tapad rá majd tovább fordulva ez nyomja rá a port a fehér lapra és egy másik hőeljárással "rásüti". Na ezek a hengerek szoktak idővel elhasználódni. Vagy az óvatlan tulajdonos összetaperolja vagy valamilyen anyaggal szennyezett lapot tesz a nyomtatóba. Ilyenkor már hiába új a toner,ha rátapad a por oda is ahova nem kellene. Ezért csíkoz.
2016. márc. 1. 11:12
 2/7 A kérdező kommentje:
én is erre a hengerre gyanakodtam, csak reméltem, hgoy egy hozzáértő tudja a nevét :D ez ilyen tekercses valami, igaz?
2016. márc. 1. 11:36
 3/7 A kérdező kommentje:
megtaláltam az interneten, csak nem merem megrendelni :D fele annyiba kerül, mint egy új nyomtató :/ biztosan ez lehet a problémája?
2016. márc. 1. 11:51
 4/7 Lajos54 ***** válasza:
Égetőhengernek hívják, általában az adott nyomtató gyártójánál (egy kis keresgéléssel) ki lehet deríteni, hogy elvileg mennyit bír.
2016. márc. 1. 13:49
 5/7 Lajos54 ***** válasza:
... és a legtöbb esetben csak szervizben, vagy legalábbis kellő hozzáértéssel lehet cserélni. Nem olyan egyszerű, mint egy tonert kicserélni, szét kell szedni hozzá a nyomtatót.
2016. márc. 1. 13:51
 6/7 T/Z ***** válasza:

Utolsó, sok nyomtatóban simán cserélhető ez is, mint a tonerek.

(Enyémben is.)

2016. márc. 1. 16:54
 7/7 Lajos54 ***** válasza:

Éppen ezért, nem véletlenül kezdtem úgy, hogy:

"... és a legtöbb esetben".

Sok olyan lézernyomtató van, ahol csak elég komoly szétszedés után cserélhető. A fénymásolók (ami gyakorlatilag szintén nyomtató) jószerint mind ilyenek, a szkennerrel egybeépített lézernyomtatók (amik pedig gyakorlatilag fénymásolóként is működnek) szintén szinte mind ilyenek.

És utólag még annyit magához a kérdéshez: még új nyomtatóval is előfordulhat ilyesmi, ha például papírelakadáskor nem megfelelően van kiszedve a papír. Összemaszatolódhat a henger, de akár meg is sérülhet.

2016. márc. 1. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!