HP Laserjet 1606-on hogy tudok könyvet nyomtatni?
Adott egy PDF (A/4-es méretű könyv). Ezt szeretném úgy kinyomtatni, hogy kétoldalas legyen, és két oldal is legyen egy lapon. A lényege az egésznek, hogy szeretném nyomtatás után kettévágni a lapokat, hogy egy A/5-ös könyvet köthessek belőle. Nem kell, hogy x laponként hajtsam félbe az A4-eseket (mint ahogy a könyveket szokták), nekem bőven jó az is, ha minden lap ketté van vágva, és csak lefűzöm (pont mintha B/5-ösre nyomtattam volna). Bonyolítja a helyzetet, hogy nem tudom egyszerre az egészet nyomtatni (vastag könyv), ezért lenne fontos, hogy úgy nyomtassak, hogy az első 20 oldal szimplán fűzhető legyen, és utána tudjak apránként hozzá tenni.
Tudnék kísérletezni ha lenne itthon nyomtatóm, de mivel csak a melóhelyen tudok nyomtatni, ott nem nagyon van alkalmam a nyomtató körül pepecselni, ezért kérdezem itt.
Ráadásul elég messze van a nyomtató az irodától, ezért kéne valami beállítás, hogy olyan sorrendben nyomtassa bupla oldalasra a könyvet, hogy aztén ne kelljen visszatenni, fordítgatni, meg ilyenek. A múltkor már próbáltam így kinyomtatni pár oldalt, de nagyon összevissza nyomtatta az oldalakat: a színét egyik irányba, a fonákját a másik irányba, és az oldalszámozás teljesen randomnak tűnt - mit állítok be rosszul?
Ez tud duplex (kétoldalas nyomtatást), így a lapokat sem kell cserélni.
Elvileg nyomtatásnál a nyomtató tulajdonságainál be kell állítani, hogy 2 oldal legyen laponként (vagy 2 lap oldalanként), majd az elrendezésnél a füzet nyomtatást beállítani annyi lapra amennyit nyomtatni akarsz. (ha nem az összeset, akkor a nyomtatás választáskor egyből add meg a nyomtatandó oldalak intervallumát, nehogy mindig az elején kezdje)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!