Mi lehet a baj? Új memóriával nem kapcsol be a gép.
Vettem 8GB-s Kingston Hyperx Fury 1333MHz-s DDR3 RAM KIT-et szóval 2x4GB 1333Mhz-s ram. De amikor behelyezem a gépbe és utána elindítom akkor csak felpörögnek egy pillanatra a ventilátorok és minden hibahang nélkül leáll a gép és ez ismétlődik végtelenségig.
De az előző RAM ami bent volt vagyis bent is van és működik vele, most is ez van bent. egy GEIL EVO Leggera 2x2GB 1333MHz DDR3 Ram. és tökéletesen megy vele. nem értem mi lehet a baj. elvileg eredeti MSI oldalon azt irja hogy támogatja az 1333Mhz 8gb-s RAM-ot, de ugyan ezt csinálta pl Kingston Hyperx Fury 1600MHz-s DDR3 2x4GB Rammal is. ez a ram is ugyan ezt csinálta ezért cseréltettem ki 1333MHz-sra.
Gépem adatai:
MSI G41M-P43 Combo
Xeon X5450 3GHz
GEIL EVO LEGGERA 2x2GB 1333MHz DDR3 jelenlegi
Gigabyte Geforce GTX 750 TI OC 2GB
Tápegység: 350W FSP FSP350-60MDN
BIOS-t lefrissítetted?
Simán lehet az a baj, hiszen a legutolsó frissítés pont azt írja, hogy - Improved memory compatibility.
melyik verziód van BIOS-ból?
ÉS lehet a BIOS-ban manuálisan kell beállítsd a RAM-odnak megfelelően az órajelet.
EZT írja a speckónál.
DDR3 800/1066/1333*(OC) OC=overclock
Igen a Legfrissebb bios van fent.
Szerintem meg egyáltalán nem kell semmit állítanom mivel a GEIL Memóriám is 1333MHz-n fut és ezzel tökéletesen megy a gép.
Próbáltam azt is hogy kiveszem az elemet várok 1 kicsit hogy bios reset legyen de semmi :/
Nem kompatibilis a rammal az alaplap.
Van ilyen.
Vegyél másik ramot.
Ez nem csak attól függ, h 8giga, meg 1333Mhz.
A memóriamoduloknak is van belső felépítése, ami ez esetben eltér attól, amit az alaplap még le tud kezelni.
Az a G41-es (vagy P43-as) chipsetű alaplap eredetileg DDR2-höz jött ki anno, csoda, h egyáltalán később jelentek meg belőle olyan modellek, amikbe DDR3-at kell tenni.
Az újabb ram modulok pedig pont annyival eltérnek a régiektől, h a lap már ne kezelje.
Sajnos van ilyen.
Hardveraprón keress inkább ramokat hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!