Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van valami ötlet erre?

Van valami ötlet erre?

Figyelt kérdés

próbáltam tuningolni a procim, de sehogyse ment. mindig vissza állt alaphelyzetre a biosban minden. mégha +10 mhz- FSB-t állítottam akkor is. rosszabb esetbe nem indult a gép.. de közbe ,,rájöttem" a tuning gond-ra. akármivel próbálkoztam vissza állt alaphelyzetbe mindig.

gondoltam át teszem öcsém gépéből a kingstone ramokat. amikor 2db volt bennt ugye az dualba megy, be se kapcsolt csak pittyegett.. majd egyiket ki vettem. a gép bekapcsolt.. tuningolni is lehetett. szépen fel is ment 2ghz-ig. majd amikor újra 2 ram volt a gépbe már be se kapcsolt. 3 féle ramokkal próbáltuk. dualba csak 2 régi 512 es rammal ment..

megy egyszer ment 210mhz-en egyszer meg nem. érdekes.

most jelenleg az öcsém kingstone 2x1gb ramja van bennt mert most meg müködik vele.. jelenleg a gyári kingmax ramokkal nem indul el ha bennt van a 2..

2010. márc. 31. 22:09
 1/5 anonim válasza:
32 bites oprendszerek maximum 3 giga ramot tudnak kezelni.
2010. márc. 31. 22:18
 2/5 A kérdező kommentje:
2 giga ramom van. a 2x1gb kingmax lett ki cseréle a kingstonera
2010. márc. 31. 22:42
 3/5 anonim válasza:

Ha egyszer megy, egyszer meg nem megy ugyanazzal a RAMmal akkor valószínűleg elérted azt az a határt amikor a RAM már nem működik stabilan az adott frekvencián, ekkor a RAM időzítésén még növelhetsz de ez inkább már a tuning javára megy, hiszen a RAMnál a frekvenciánál fontosabb a minél kisebb időzítés. Amúgy ha nem tudod tovább emelni a FSB akkor utána még növelheted a CPU szorzóját, ekkor azonban a stabilitás miatt célszerű a feszültséget is emelni, de ilyenkor azért már figyeld a hőmérsékletet is. Amúgy a FSB +10MHz emelésénél a memória sebessége szorzótól függően már +60Mhz is jelenthet!

Az előző hozzászóláshoz pedig annyit, hogy a 32 bites windows nem képes összesen 4GB RAMnál többet kezelni. Tehát ha 512MB RAMos videokártyád van 3.5 GB memóriát kezel még. Linuxnál ilyen gond nincs.

2010. márc. 31. 23:01
 4/5 A kérdező kommentje:
de vissza állítottam mindent a normál értékekre. (load optimized defaults) és úgy próbáltuk. másrészt 800 as ramok vannak benne és ez az alaplap le veszi a teljesitményét 667-re..tehát ha húzok rajta 10-20mhz-t az fsb-n a ramnak akkor is bőven birnia kéne
2010. ápr. 1. 11:55
 5/5 anonim válasza:

A FSB emelésénél minden emelkedik, pl a PCI, AGP busz sebessége, a hidak közti frekvencia is. Lehet valami más miatt akad meg. Mikor indul a gép figyeld a csipogásokat, ugyanis az egy morze jel. Valószínű AMI bios van benne. Itt vagy egy oldal, ahol megvannak a csipogások jelentése.

[link]

Amúgy véleményem szerint ezekkel a tuningolásokkal amúgy nem sok mindent érsz el. Olyasmi tuningolásoknak van értelme amikor a proci, vagy videokártya bizonyos letiltott funkcióit próbálod meg életre kelteni. Pl 3 magos procikat nem gyártanak, azok valójában 4 magosak, csak az egyik mag gyártási hiba miatt le van tiltva, de ha hiány van a termékből akkor lehet, hogy egy jó magot tiltanak le Másik ilyen példa a L2 vagy L3 cache tiltása (Athlon<>Phenom csak az L3ba különböznek).

2010. ápr. 1. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!