Miért nem látja az SSD-t a gép? (több lent)
Van egy Asrock extreme 3 alaplappal ellátott gépem, amiben van egy 500gb-os Western Digital sima merevlemez és egy Kingston 120 gb-os SSD már 1 éve, amin az op.rendszer(win 8.1) van és arról bootol AHCI módban természetesen (egészen idáig).A tegnapi nap folyamán olyat produkált, hogy egyszer csak befagyott a gép, majd kiírt egy hibakódot és hogy helyreállítás és a Winload.exe nem bírt elindulni, újra indítottam a gépet, ugyan azt csinálta, majd kikapcsoltam teljesen, aztán be és semmi baja nem volt egy jó ideig. Aztán megint feltűnt a probléma és mostmár egyáltalán nem látja az SSD-t sem a gép. Lecsatlakoztattam, feltettem a windowst az 500gb-osra hátha majd ott le tudom formázni, mert feltételezem hogy a Windows okozza mert egy jó ideje nem volt újra rakva, visszadugtam, de így sem látta.(mellesleg amikor be van dugva lehet hogy nem látja, de a gép lassúbb lett mikor be volt dugva az SSD.)
Nagyon fontos lenne, minden segítő jellegű választ megköszönök!
Esetleg egy másik gépben is kipróbálnám, de valószínűleg garanciális ügyintézésre kell visszaküldeni...
Az elektronika ugyanúgy tönkremehet, mint egy HDD-nél, és akkor garancia vagy kuka. Hiába bírnák még az SSD-ben a memória-chip-ek.
Nem vagyok profi szervizes, de netes hibajelzések alapján az SSD-kre a hirtelen halál a jellemző, ezért fontos adatok tárolására nem ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!