Ehhez a konfihoz milyen videókártyát vegyek?
alaplap: GA-G31m-ES2l FSB1333 ddr2
Proci:
pentium dual-core e5200 @ 2.50 ghz 2.50 ghz
A tápot nem tudom, ennyi van az oldalán: ATX POWER SUPPLY
és alatta a 240V
Mennyi ramod van?
2×2giga legyen azért.
Processzort cseréld le egy E8400, vagy E8500-re.
(Hardveraprón 3-4ezer Ft.)
VGA meg HD6850/HD6870, HD7770 ~ 15ezer környékén.
Esetleg HD7850/HD7870 20ezerért.
Itt van egy E8400:
(előreutalással a posta +600Ft.)
Többet most hirtelen nem is találtam ilyen olcsón, mind drágább.
Az alaplapba a legnagyobb processzorok amik beletehetők, azok az E8ezresek, vagy ha 4 magost vennél bele, akkor ezek 4 magos megfelelői.
Ezekhez hiába raksz 50ezres videokártyát, nem tudják kihajtani.
Minden játék el fog futni vele, de az újabb játékok igen nagy része már 4 magot igényel, pláne ha multizol is.
A grafikán fog múlni úgyis a többi, de túl nagy kártyát nem érdemes venni hozzá, mert a processzor nem hajtja ki.
GTX750Ti talán, de az meg elég drága egy ilyen régi géphez.
Szóval szerintem szorgalmasan nézegesd a hirdetéseket, aztán ha látsz jó árban VGA-t, akkor vedd meg.
Ha 4 magot igénylő játékokkal játszanál inkább (újabbak), akkor inkább ne E8ezres processzort vegyél, hanem Q9ezres négymagost, vagyis ennek megfelelő Xeont. (pl. E5450)
Itt van, h hány féle Xeon van:
Itt van belőle pár:
Most sajnos feljebb ment az áruk, 10 alatt egyáltalán nincs belőlük, inkább 12 körül.
Meg kell még egy normális tápegység is még neked, 400-450 Watt teljesítménnyel, az elég lesz a későbbiekre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!