Ennek a gépnek mi kellene hogy jobban fussanak a játékok?
RAM:8GB DDR3
Proci:FX 4300
Kártya:R7 250
Proci, vagy Videokártyát vegyek bele?Na ez ugy nézne ki hogy ha procit vennék i5 4460k lenne + alaplap meg táp.Vagy videokártyát GTX 960
A Cpu nem befolyásolja, hogy melyik vga jobb egy gépbe. Igazából mindkét újításra szükséged van, a proci borzasztó gyengusz, ahogy a VGA is.. Bármelyiket cseréled először, a másik miatt lesz limitáltságod.
Miért csak akkor cserélnél tápot ha procit is?
Az FX-4300 nem gyengébb, mint egy A10-5800K vagy egy alap Phenom II X4 945/955. Ma már nem combos ugyan, de még használható. A procin tudsz húzni a gyárinál picit jobb hűtővel is nem túl nagy többletfogyasztással egy +10-15%-t vagyis fix 4,2GHz környékén üzemeltetni még ésszerű lehet. Ez mellé jól passzolna akár egy R7 370 vagy egy GTX950 kártya és nagyjából arányos is lenne a felállás. Játékos szemmel így is a középkategória alsóbb szegmensébe tartozna a géped, de jelentősen jobban futnának a játékok. Ha van keret, akkor mehet a GTX960 vagy az R9 380 is, amik később erősebb procival még valamivel jobban is teljesítenének, mint az FX-4300-val. A tápod milyen? Ha húznál a procin, akkor ezen felül az alaplap és a hűtő milyensége sem teljesen mindegy (bár ez kis tuning lenne, amit alapfesz környékén is bírna, de azért mégis jó ha halkan, hűvösen és megbízhatóan járna a gép).
Én FX-6300-t használok már 3 éve 4GHz órajelen (lényegében ugyanaz, mint a 4300 csak plusz egy modul) jelenleg egy GTX960 kártyával és jelentem, hogy elégedett vagyok még mindig a gép teljesítményével...nem erőmű, de jól használható szinte bármire, halk is, hűvös is (jó a körítés), stabil és megbízható teljes mértékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!