Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 1280x720-as felbontás kevesebb...

1280x720-as felbontás kevesebbet fogyaszt?

Figyelt kérdés

1366x768-as a laptopom. Lejjebb véve az egészet kicsit homályos az egész, ennél lejjebb pedig a képarány nem megfelelő.

Csak az a kérdésem, hogy így mennyit lehet nyerni egy átlag notin üzemidőben?

2016. febr. 22. 19:46
 1/9 A kérdező kommentje:
Vagy a 40 Hz a 60 Hz helyett? A 40-et is tudja a laptop és ezért kérdezem. Vagy nem érdemes ezzel foglalkozni?
2016. febr. 22. 19:47
 2/9 anonim ***** válasza:

ezen nem fogsz túl sokat spórolni.

többre mész ha leállítasz néhány háttérben futó folyamatot meg ha lejjebb veszed a fényerőt

2016. febr. 22. 19:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Attól függ mit csinálsz, ha játszol rajta akkor valóban egy hangyányit kevesebbet fog fogyasztani, a kisebb terhelés miatt. Más esetekben lényegtelen, a fényerő sokkalta jobban befolyásolja a fogyasztást.
 4/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

fenyero vagyis a vilagitas fogyaszt sokat

felbontas is minimalisan kedvezhet a fogyasztasnak mivel kevesbe van terhelve miatta a rendszer

5/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Azt jól tudom, hogy laptopoknál az IPS kijelző többet fogyaszt, mint egy hagyományos TN panel? (értem, hogy szebb a képe, de mégis mennyivel fogyaszt többet? Csak érdeklődöm, mert az én gépembe sajnos ebay-en se sehol nem lehet kapni IPS-t, amiről most tudtam meg, hogy többet fogyaszt, pedig egy számtech boltban azt mondták, hogy a töredéke a hagyományosnak és még szebb is a képe, a majdnem 180 fokos betekintési szögekről nem is beszélve.
2016. febr. 22. 19:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Jól tudod, hogy valamivel többet fogyaszt az ips, de..

once you go IPS, you'll never go back. Magyarul ha megszokod az IPS képét, akkor szinte undorodni fogsz a TN panelektől, annyival jobb.

2016. febr. 22. 20:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen, van néhány ismerősömnek IPS-es notija. Csak sajnos az enyémhez nem kapható. :D Csak TN HD+ kijelző, de az 14"-os átmérőn nem akkora élmény.
2016. febr. 22. 20:05
 8/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

azert fugg a pontos paneltol (egesz kijelzotol) menyi a fogyasztasa

valahol biztos van rola adat melyiknek mennyi, igy a tiednek es amit netan venni akarsz majd annak is

inkabb nagyobb akkut probalj szerezni szerintem (ha lehet) vagy csere akkut...

mert amit ezzel nyersz az tul minimalis

10perc se nagyonneri meg es annyit biztos hogy nem nyersz

2016. febr. 22. 20:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Használtan vettem a notit, majdnem halott akksival és erősen gondolkozom egy újban, de akkor már 9 cellásban. Egyébként nem állítom kisebbre a felbontást, csak érdekelt, hogy mennyivel terheli jobban a gépet az a pár pixel számolgatás.
2016. febr. 22. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!