Szintetek ez így jó lesz?
Hoszú távra tervezek!
Alaplap: MSI Z170 GAMING PRO
Proceasszor: Intel Core i5-6500
Proci hütő: Cooler Master Nepton 120XL
Videokártya: MSI GTX 970 GAMING 4G
RAM: Kingston 8 GB KIT DDR4 2133 MHz CL14 HyperX Fury Black
Táp: EVGA 500B
HDD: WD Blue 1000GB 64MB Cache
SSD: Kingston SSDNow V300 120GB 7mm
Gép ház: EVOLVEO R04 Case
Monitor: 24" Samsung S24E500C Curved
Ára: 1235 Euró
Szerintetek ez így egy jó megoldás, vagy lehetne jobbat is össze hozni ennyi pénzből?
EVGA 500B egy belepos tap nem tuningos gep alla illik legalabb a 600 as valtozatat erdemes venni mivel jobb sokmindenben (nem a nagyobb teljesitmeny miatt erdemesebb tehat)
de konfighoz egy EVGA G2 550 illene "minimum" (illetve az tokeletes is lenne mar)
mivel lehet nem kapod meg igy egy szintel alatta az EVGA GS 550 lenne idealis a konfig ala
lehet latvany miatt kell a vizhutes
de ha nem akkor amig rendes tuninghutot (viz vagy leg az mindegy majd eldontod) szerzel addig lehetne vagy a gyari ha kiemelkedo a haz szelozese (nem leletem eddig amit valasztottal :D) vagy pedig egy olcsobb kicsi de jo leghutes
Csehorszagban elsz? ez a haz nem idealis tuningos gephez, netan ha kulso vihutes rendszer lesz majd hozza
de egy teljesen alap haz, jobb hutesu kellene amibe 24es radiator teheto es/vagy fent es lent is van venti lehetoeg...
Nos. Mivel sem a processzor (kiv trükközéssel), sem a táp nem alkalmas tuningra, ezért nincs értelme tuningra tervezett alaplapra és videokártyára kidobni összesen +30 ezer Ft-ot.
V300 SSD ár/érték arányban borzalmas, maradj inkább a KC/Fury/Savage hármasnál ha már Kingston.
Ramból 1000 euró felett már meg kéne fontolnod a Savage modult, ha már Kingston.
HDD-ből SSD mellett van EFRX (red) vagy EZRZ (új blue) kell, SSD nélkül ajánlott az EZEX (ezt nem írtad le).
Gépházról nincs információm, az árából arra következtetek, hogy elég furcsán fogsz benne elférni, de ízlés kérdése.
Nem tudom hol néztél ilyen árban ilyen gépet, de 1235 euróból egy ilyet tudtam összehozni a lehető legkevesebb módosítással (szorzózármentes és erősebb processzor, normális hűtő, normális tápegység, jobb ram, jobb ssd, jobb hdd, jobb gépház, jobb monitor - azaz alaplap és videokártya kivételével minden jobb):
erdekes
hogy csinaltad kerdezo?
20ezerrel olcsobb kb. a leghutes amit ajanlott
ennyi miatt?
az a gond a belso vizekel hogy ugyan ugy mint a leghutesnek csak kivalo szelozesu gephazban van igazi ertelmuk es hasznuk, es a 12 esek szerintem nem olyan hatekonyak mikor még a 24 esek is sokszor izzadnak
bar ez ket ventivel lehet nem annyira rossz csak nagy helyet foglal vastagsagban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!