Jó ötlet ezt a gépet megépíttetni? Gaming célra.
Sziasztok! Szeretnék megépíteni egy gamer pc-t, 160.000 a max amit költök rá. Erről mi a véleményetek?
Ezekkel játszanék rajta:
Far Cry 3
Far Cry 4
Alien Isolation
Division
GTA V
CS:GO
Fallout 4
MTA:SA
PayDay 2
Peft 4 Dead 2
Ha lehetséges akkor magas grafikán, kivéve a Divisiont, mert azt lowon is csoda ha elviszi. Írjátok meg mit rakjak bele, mit cseréljek ki, ha valamit hülyén csináltam.
10#,
-GTX750 chipset 44 ezer Ft-ért? Nem.
-300W is elég tápból, ha már ennyit költesz rá, akkor legyen Straight Power 400W vagy Aurum S 400W, amik virtuálisan némák a magas hatásfok és a nagy ventilátor miatt, miközben sokkal stabilabbak.
-Alaplapból H81 is elég, ha 1x8GB ram modult veszel.
A division futtatására, még minimumon is alkalmatlan a G3258. Sőt az annál eggyel erősebb, de olcsóbb processzor is alkalmatlan. Azaz a G sorozat összes tagja. Még a GTA5-höz is éppcsak elégséges, közepes beállítás mellett.
A The Division gépigénye modernebb mércével:
i5 6600K régebbi 4. generációs az i5 4690 a minimum
ATI390
8GB RAM
Közepes szinten:
i5 6400 régebbiek i5 4440-től felfelé.
ATI 380
6GB RAM
Az i3 alkalmatlan a játék futtatására még minimum szinten is.
Egy kivétel van, az a 6. generációs i3-as. a 6320-as éppcsak viszi minimumon.
Többre most nincs idő, bocsi! Később talán megnézem neked az AMD és az nVidia vonalat, de elsősorban, a leírtat javaslom, és abból is a 6. generációst.
Miért vennél új gépet ami 3-4 éves, mikor ugyanannyiba van a fél éves is??
Ezt a G szakaszt meg hagyd már, a felejtős tuningold meggel... ányám! Neki nem jó, neked se legyen az.
Új amit egyből húzz meg, ráadásul asrock lapon egy deep cool táppal. Istenem...
14!
A játék futtathatóságának mértékét %-ban határozom meg,
akkor a régi i3 konkrétan a 4370-es 95%-os minimum
teljesítményszintet ér el, ami így alkalmatlan, míg a
6. generációs i3-as ezen mérce szerint 101%, ami azt
jelenti, hogy éppcsak képes futtatni valahogy.
Nyilván a gyártó mégis változtatott, vagy mint ahogy
nem ez lenne az első ilyen, a játék másként áll hozzá
bizonyos hardverekhez.
Fullos beállítási szinten az AMD:
AMD FX 9370 épphogy viszi.
Az nVidia mint videokártya:
Csak a 970 4GB épphogy és fölötte jobban.
Közepes szinthez a minimum:
AMD 8320
nVidia 960 2GB
Összegezve: Kaphatóságot, a modern igényeket, és az árakat összevetve, próbáltam leírni az Intel, AMD, nVidia, ATI kártyák használhatóságát a legerősebb játékhoz.
Mivel nem szolgált alapul minden hardver eszköz, és a minimum szinteket írtam egy-egy igényhez, így előfordulhat, hogy egy generációval az alatt lévő, de speciálisan gyárilag tuning kialakítással rendelkező eszköz képes a felsőbb szegmenset megközelíteni, így esetleg alkalmas lehet a futtatására.
Továbbá nem vettem figyelembe a sok gyikarc húzogatásos videoigény kiiktasásos, és egyéb futtatási trükkjeit, ahol ugyan dicsekedni lehet, hogy elindul vele, de a normális akadásmentes futás kívánnivalót hagy maga után.
(mondjuk úgy pl.: vsinc kikapcsolása nélküli eredmények..)
Ha konkrétan megírod, hogy mit néztél ki, meg tudom mondani, mit érsz el vele a játékban.
(Jó eséllyel azt is, hogy melyik játékban, legalábbis ezek közül.)
Ár érték arányban ezen a szinten mindenképpen az Intel 6. generációs processzorát, és az ATI videokártyáját tudom javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!