Piros képernyő játék közben mitől lehet?
Nagyban nyomtam a GTA 5-öt, amikor hirtelen lefagyott és piros/vöröses képernyő fogadott.
Idáig nem csinált még ilyet (igaz a játék még csak pár napja van meg).
A videókártyám (r9 270x 2gb) nagyobb játékok közben mindig hangosan zúg (mint most is), ezért arra tippelek, hogy túl melegedett. Kikapcsoltam a gépet, levettem az oldalát, mindent megtapogatta, de nem éreztem nagyon forrónak egyik hardvert se (persze azért meleg volt).
Pár másodperc után visszakapcsoltam a gépet és a vga hűtése rögtön felpörgött, majd kicsivel később visszavett normál tempóra.
a VGA hátlapját kell megnézni, nem azt ahol a ventik vannak.
Artifactos lesz. Nekem is ez volt. Vapor-x hűtéssel meghalt. Keress rá a youtube-on mi az az artifact. túlmelegszik a VGA majd a memórialapka elválig a gpu-tól. Elpattannak a heggesztések, és nem tud belőle adatokat kinyerni. Ez okozhat ilyet. Nekem is meghalt
Vagy még ha kontaktos a HDMI kábel akkor volt ilyen bajom
Nem rég megint ugyanezt produkálta a GTA 5-el. Tuti túlmelegedés lesz, mert ahogy újra indítottam még egy ideig hangosan ment a vga hűtése.
Utána néztem nagyjából a dolognak. Jól sejtem, hogy cserés lesz a vga? Ha rakok még 2 ventilátort a gépbe, hogy jobban keringesse a levegőt, akkor se lesz jó? (most 2 venti van benne)
Bár a második válaszoló is mond valamit... ha túlmelegszik a kártya, akkor nem ennek kéne történnie.
ATITool nevű program artifact tesztje se mutatott semmi problémát + artifactos videókat is néztem és egyik se hasonlít az én esetemre.
Ideáig ugye csak kétszer fordult elő, de látszik hogy csak nagy terhelésen csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!