AMD 390x vagy Titan X?
Nem játékra kellene, hanem renderelni spéci dolgokat, fontos a 4xsupersampling (tehát kell a nagy VRAM is).
PSU-ban jobb a TitanX
Ez az összehasonlítás remélem segít:
Mondjuk javarészt játékokat vesznek alapul, de van Compute- és Luxmark is. A Titan X kiegyensúlyozottabb kártyának tűnik.
Ám mivel azért olyan hatalmas különbség nincs, fontos, hogy melyikhez mennyiért jutsz hozzá, hogy megvan e a szükséges tápkapacitásod, illetve a processzorod fajtája is egy jelentős tényező.
Köszi, mondjuk 8 GB VRAM-ot mindenképp szeretnék a 4xSSAA végett (4000 px feletti renderen a 980Ti elhasal ezen a a 4xsupersampling beállitáson). A TitanX 12 GB VRAM, csakhát több mint 3x annyiba kerül, mint a 390x.
HBM-esek (FuryX, Nano stb.) szóba se jöhet 4 GB VRAM végett :(((
A tápom kibirja, lehet 2x390x lesz belőle, megoldható 200e-ből. Jól gondolom?
A 390x kb 139000 ft-tól indul idehaza.
Plusz egy megfelelő táp hozzá megint csak pár tízezer. Szóval nem, nem oldható sajnos meg 200.000-ből, jóval többe kerül - nyugodtan számolj rá 300-at.
Persze a Titan x pedig 350000 ft-tól indul...
Valamiért 290x-et néztem eredetileg a kérdésedben és ahhoz hasonlítottam a titan-t, ezért bocsi, azt elnéztem.
A 390x esetében is helytálló azonban, hogy a Titan erősebb. Kb a harmadával.
A Crossfire nem ad annyit, mint amennyi pénzbe kerül, azt szerintem felejtsd el. Egy darab 390x-el is bőven el fogod tudni végezni a feladatodat. Ár/érték tekintetében fontold meg.
1 db 390X kore full extras (munkara is sokkalnidealisabb) gepet tudsz epiteni amibe netan kesobb belenyomsz masodikat de szerintem csere jobb lesz
ezt vonatkoztatva sporolos 390Xx2 vagy Titan X es konfighoz kepest
szoftvered nem tudom mit igenyel de egy erosebb konfigot biztos meghalal, a konfiz meg azt hogy laza koltsegel normalisan van epitve, nek pedig extrem sporolva...
390x 101e Ft-tól indulnak ÁFÁstól már az Árgépen.
Húzzuk/ne húzzuk -> ne húzzuk.
TitanX (FP32= 6144 GFlops)
390x (FP32= 2 x 5911 GFlops), tehát szinte ugyanott van , ha nem kell 12 GB VRAM, csak 8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!