50-55ezer forintos árkategóriába milyen alaplap+procit érdemes venni amit játékra is lehet használni?
Én két verzió közül vacillálok:
ASUS M5A97 PLUS
AMD FX-6300 3.50GHz AM3+
vagy
INTEL Pentium G4500 3.50GHz 1151
ASUS TROOPER H110 D3
Ki mit választani és miért? Vagy esetleg valami jobb ötlet (kizárólag ebben az árkategóriában, és ATX-es lap)?
Én az amd-t. Játékra jobb lesz a hat mag mint a kettő. Viszont általános használatra pentium.
Amit tudok ajánlani, ha húzni fogod nagyon, akkor szerezz be egy jobb hűtőt. olyan 4.5 ghz-ig jó az alap HA egy jó házban van.
a második verzió helyett inkább i3 4170 + b85-ös lap..
de a vga fontos lenne hogy milyen
Asrock B85 PRO4 alaplap 20 682 Ft
Intel Core i3-4170 processzor 33 894 Ft
55K
A leírt lap microATX-es, az nem jó nekem!
A VGA jelenleg is R7 370
Eleinte a 6mag + 6mb cache miatt én is az AMD-t választottam volna, de kicsit utánanéztem és úgy tűnik ez már régebbi széria/technológia (AM3+) és félek ha a jövőbe lesz pénzem és tudnék fejleszteni akkor ismét lapot meg procit is kéne cserélni.
Az inteles esetében meg egy újabb dologról van szó ahol később esetleg elég lenne csak procit cserélnem.
Vagy tévedek ez AMD esetében? és később (2-3év múlva) lesz elérhető új processzor a foglalatba?
(jelenlegi konfigom a VGA-t kivéve lassan 5éves és egyedül a dd3 foglalat hiánya miatt kezdek a cserébe)
Abban igazad van, hogy az am4-es foglalat megjelenése után nem valószínű, hogy lesz arra a lapra processzor. Ebben az esetben várd meg az am4-et, lehet 55 ezerből többet is ki lehet hozni mint 2 magos intelt.
Én a helyedben várnék, előző válaszomban (#1) csak azt írtam le ha a kettő közül kell választanom miért az amd-t választanám.
Üdv: egy fx 6300at használó srác
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!