Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen LINUX disztribúciót...

Milyen LINUX disztribúciót telepítsek, ami 1gb RAM-nál kevesebbel is beéri? Max 512 mb RAM Legyen az ajánlott.

Figyelt kérdés
Elszált az egyik 1gb-os RAM-mom, emiatt nem tudom használni a win 7-et. Bármiben LINUX disztribúció megfelel aminek nem kell 1gb RAM, lehetőleg magyar nyelvű legyen. Előre is köszi.

2016. febr. 14. 17:18
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%
Tom Benko Mit ajánlgatod itt mindenkinek az Arch-ot, amikor még a disztrókat se ismeri annyira, hogy tudja melyik jó neki 1gb ramhoz? Hogy értene már az archoz? Azt a profik használják.
2016. febr. 17. 14:09
 12/29 anonim ***** válasza:

#11 Mindenki azt ajánlja amelyik neki bevált , amelyik neki tetszik. Az Arch-hoz nem kell profinak lenni , egyszerű összerakni azt a disztrót , míg pl egy gentoo telepítése már tényleg komoly meló lenne.

A Debian még valamivel egyszerűbb , és pluszba sokkal több szoftver lesz elérhető rajta natívan.

Az uborkák csak az amúgy teljesen feles grafikus megoldásaik miatt népszerűek , a rengeteg bug dacára is.

2016. febr. 17. 17:42
 13/29 A kérdező kommentje:

Xubuntu szerintem jó választás lenne.

De valami olyan kellene amihez ingyenes wifi driver van ha az android fájl megosztást nem is támogatja. Az Ubuntu Lite verzióval is megprobálkozom ha ez nem jön be

2016. febr. 17. 20:17
 14/29 anonim ***** válasza:
35%

Kedves kérdező: minek tetted fel a kérdést, ha amúgy kb. az összes válaszra magasról pottyantasz?

Szinte midenki óva intett téged az ubuntutól, erre...

Inkább ne tegyél fel olyan kérdést, amire igazából nem érdekel a válasz!

2016. febr. 17. 20:45
 15/29 anonim ***** válasza:
Xubuntu-t inkább ne,ezt úgy mondom hogy én azt használok de ahogy jönnek a frissítések úgy jönnek bugok,így nálam már a következő frissítés Debian alatt lesz...(így is jobb egy fokkal mint a bugos Unity)
2016. febr. 17. 21:48
 16/29 anonim ***** válasza:
Elsővagyok. Sose nézd a gép igényeket. Játszottam rajta L4D2-t illetve egyéb HL forrású játékokat mint pl Fistful of Frags. Volt még 1 pár amit kipróbáltam de már nemnagyon emlékszem.
2016. febr. 18. 00:00
 17/29 A kérdező kommentje:

Puppy linux - küzdelem volt a telepítés vmi nem engedte

Slitaz - nem próbált

Damn smal linux - nem próbált

Os zenik linux - nem próbált

Mu linux, fd linux, basic linux - nem próbált

Debian + lxde nem próbált

Debian + xfce nem list(probált)

Fluxbox - nem próbált

Debian + icewm - nem próbált

Arc + lxde - nem próbált

Az Xubuntu csak liveben próbáltam már bocsánat. A kedélyeket , hogy csillapítsam ki próbálom hallá melyik disztró mit mit hoz a nem próbáltak közül a következő kommentbe megírom.

2016. febr. 18. 07:05
 18/29 anonim ***** válasza:

Ezek közül 4-ről eletemben nem hallottam:)

A fluxbox meg mióta disztró?

A debian lxde meg teljesen megfelelő lenne rá , próbáld ki , a debian forkok színvonala meg még inkább csökkenni fog , mert a fejleszteseket is inkább okostlefonokra szánják.

2016. febr. 18. 08:26
 19/29 Tom Benko ***** válasza:
@11: Ja, profiknak kell a szájába rágni minden lépést á la beginners guide. Simán tudná telepíteni, ha nekiállna. Profiknak a LFS való.
2016. febr. 18. 08:52
 20/29 A kérdező kommentje:

A bármilyen helyett a kezdőnek valót kellett volna irjam, csak már annyira szokták tudni mit akarok hogy egyik felöl idegesít, másik felől meg úgy mond olyan érzés akinek mindig tudják mi kell

Puppy linux - küzdelem volt a telepítés vmi nem engedte

Slitaz Rolling - az első használat során már egyből felhasználó nevét és jelszavát kéri ha valahova be akarok lépni hogy van ez miért nem kérte már rögtön a betöltés után

Damn smal linux - bejön a boot és tovább, PASSS

Os zenik linux - nem is tudom mi ez DSL 2

Mu linux - Ehez én az átlag szintig sem jutnék el hogy használni tudjam

Fd linux - az oldala is sokat elárúlt róla

Basic linux - nem is beszélnék róla

Debian + lxde - ha nem kellene kábel a nethez akkor tuti ez vinné a pálmát de a tesóhoz nem rohanhatok mindig Debian + xfce - mint az lxde verziónál

Fluxbox - manuális telepítés CSAK EZT NE

Debian + icewm - bámulok mint borjú a kapura

Arc + lxde - nem hiszem hogy ez futna

2016. febr. 18. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!