Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért írja ki folyton azt a...

Miért írja ki folyton azt a rendszer, hogy nincs elegendő hely a fájl másolásához, amikor valójában van?

Figyelt kérdés

Az alábbi problémába futottam bele.

Van egy 1 terabájtos külső meghajtóm, amin kb. 500 GB szabad hely van. Erre a külső meghajtóra szeretnék átmásolni a laptopomról egy 2 GB méretű fájlt.

De folyton azt a jelzést kapom, hogy nincs elegendő hely az átmásoláshoz.

Néhány MB-os fájlokat átmásol, de a 2GB-at, vagy annál nagyobbakat már nem.

Nem néztem el, valóban kb. 500 GB szabad hely van a külső meghajtón, amire a 2 GB-s fájlt szeretném átmásolni.

2016. febr. 13. 23:55
 1/5 BM-Striker ***** válasza:

Mert külső meghajtó FAT32-es fájlrendszerű.

Formázd l NTFS-re vagy exFAT-ra.

2016. febr. 14. 00:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Valóban FAT32 rendszerű a külső meghajtó.

Akkor szépen lementem a külső meghajtó tartalmát, hogy meg tudjam formázni! :)

Köszönöm a gyors választ!

2016. febr. 14. 00:20
 3/5 anonim ***** válasza:
FAT32-ben 4GB a fajl meret max limitje.
2016. febr. 14. 00:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Törlés nélkül is lehet NTFS-re konvertálni FAT32-ről (és FAT16-ról is), csak nyitni kell egy parancssort (start menüben beírod hogy "cmd" (persze mindent idézőjelek nélkül)) majd beírni enterrel elválasztva hogy "chkdsk h: /f", majd azt hogy "Convert H: /FS:NTFS" (A H:-ot a külső meghajtó betűjelére kell cserélni). Persze ha fontos adatok vannak akkor jobb lementeni, de valószínűleg nem fog elveszni semmi.
2016. febr. 14. 03:15
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Én óvatosságból inkább mentek mindent, és azt követően formázom a teljes külső meghajtót. Az a biztos, mert vannak rajta nagyon fontos fájlok is.

Ugyanakkor jó tudni a parancssort is! Köszönöm szépen!

2016. febr. 14. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!