Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A gyengébb tápegység okozhat...

A gyengébb tápegység okozhat fps esést játékoknál?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy i5-ös félkonfigot GTX650ti mellé, 8giga rammal. Azt írja az alaplapnál hogy 500w-os táp kellene neki, viszont nekem a régi gépből megmaradt 450w-os van benne. (Amivel egyébként megy a gép, és aki összerakta azt mondta hogy ha bekapcsol akkor már nem lesz gond vele) Viszont olyan játékoknál amik a régi gépen is futottak fps drop nélkül 25-30fps-el, az új konfiggal pedig bőven 60 esetleg 70 felett mennek. Minden indításkor játék közbe eldobja az fps-t 10-15másodpercre 15-20-ra. Ezt okozhatja a javasoltnál gyengébb tápegység?

2016. febr. 11. 19:22
 1/7 anonim ***** válasza:
okozhat mivel a táp nem tudja normálisan ellátni a konfigot és ezáltal nem tudnak normálisan dolgozni a hardverek ! ez egy márkás 450 wattos tápnál nem jelenten gondot de szerintem a tiéd nem annyira márkás!
2016. febr. 11. 19:40
 2/7 anonim ***** válasza:
De ha leírnád a tápod pontos típusát nem lenne egy hátrány.
2016. febr. 11. 20:02
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. A tápegység egy Gigabyte GE G450P-C2. 450W-os, látom rajta hogy peak power 550w, de nem igazán tudom hogy van ez. Nem tudom lényeges infó e de ha jól emlékszem már 5-6 éve ez van.
2016. febr. 11. 21:31
 4/7 anonim ***** válasza:
nem a legjobb táp de bőven vinnie kéne a konfigot tehát nem biztos hogy a táp lesz a hunyó de ha már 5-6 éves akkor amúgy is illene lecserélni lassan és akkor meglátod.Szerintem csak azért mert be kell szinkronizálnia a játéknak az adott mappot és kicsit megviseli a videó karit ezért "dobódik" le kicsit az FPS de ha csak ilyen rövid időre akkor nem tulajdonítanék neki akkora figyelmet :) ha egész játék közben csinálná ezt a droppot akkor lennének nagyobb hardver gondok .
2016. febr. 11. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:
az egész gépet le tudod írni pontosan? lehet hibás ram vagy hdd
2016. febr. 11. 22:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem okozhat, vagy csak valami elképesztően ritka esetben. Rendes táp, ha túlterhelik, kikapcsol, vacak táp esetében elkezdenek elmászni a feszültségek, ami jó esetben a gép kikapcsolását, újraindulását, rossz esetben az elhalálozását okozhatja.

Ugyanakkor:

[link]

Itt egy i7 2600K procival tesztelték a GTX650ti-t, és az egész konfig terhelve 140 wattot húzott ki a konnektorból (azaz ~110 wattot a tápból). Úgyhogy sztem a Te gépedet akármilyen 450 wattos tápnak el kell bírnia :)

Fps esést más is okozhat, pl. túlmelegedés (thermal throttling), vagy valami fut a háttérben.

2016. febr. 11. 23:17
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A teljes gép

Aalaplap: Gigabyte D85M-D2V

Vga: Gigabyte GTX650ti

Proci: core i5-4590 3.30GHZ

Ram:2x4Gb hyperx fury 1600mhz

2016. febr. 13. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!