Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Nvidia tényleg lefogja...

Az Nvidia tényleg lefogja lassítani a Maxwellt?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam hogy olyanokat írnak az emberek hogy az Nvidia lefogja lassítani a Maxwellt a Pascal megjelenése után ahogy azr a Keplerrel tette,Igaz ez? Tényleg le fogja lassítani a Maxwell kártyákat a Pascal debütálásával az Nvidia és ez milyen hatással van egy Maxwell kártya tulajdonosra mi fog bekövetkezni vagy milyen változások lesznek?És legfőbb kép megéri még beruházni egy borsosabb árú 9xx-szériás (GTX 970) kártyára?

Előre is köszönöm a válaszokat ;)

2016. febr. 9. 17:46
1 2
 1/17 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
Ilyet nem tehet.
2016. febr. 9. 17:51
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség!Mert ahogy a pascal megjelenik úgy lejjebb fog menni a maxwelles kártyák ára!És sokan szerintem beruháznak rá!Szóval ha lassítják és ezeket tesztekkel lehet bizonyítani,akkor mindenki vissza fogja vinni a kártyáit és így az nvidia csak bukik!Szerintem nem fogják lassítani!Meg ha tényleg lefogják lassítani,akkor azt a felhasználók látják!Ebből elég nagy botrány lenne!
2016. febr. 9. 17:53
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha lassítani nem is, de meg fogják tenni azt amit eddig is: Az új driverek nem fognak javítani rajtuk már, pedig megtehetnék.

Valamiből meg kell élniük :P

2016. febr. 9. 17:56
 4/17 Trevor. ***** válasza:
Max annyi lesz, hogy az új driverek nem fognak hiba és teljesítménybeli javításokat hozzáadni az új játékokhoz Maxwell kártyák esetében. Ez messze nem világvége, régen is így volt.
2016. febr. 9. 18:08
 5/17 A kérdező kommentje:
értem köszönöm akkor megéri még megvenni a kártyákat.Mentek a zöldek
2016. febr. 9. 18:13
 6/17 anonim ***** válasza:

Ezt én írtam egy másik kérdésednél,jobban elmagyarázom

Azt hogy az NV lassítani fogja a Maxwellt onnan gondoltam hogy ugyanazt fogja tenni mint a Keplerrel:

[link]

[link]

A képeken látszik hogy a gyengébb AMD,vagy a gyengébb Maxwell kártyák erősebbek/ugyanolyanok vagy alig gyengébbek a náluk erősebb Kepler kártyáknál pl: anno a 280X a GTX 770 párja volt,most a GTX Titan párja...

Az AMD-nek sokkal egyszerűbb dolga lesz a következő generációnal,mert ők viszik tovább a GCN architektúrát felpofozva Polaris néven,azaz ami jó lesz a Polarisnak az jó lesz a régebbi GCNnek is.Az Nvidiánák viszont ez nem így lesz mert a Maxwell és a Pascal között kb 0 hasonlóság lesz,ezért mindkét architektúrára kell optimalizálni ami tetű sok pénzt és időt igényelne.Aztán ami jó lesz a Pascalnak az jó lesz a Polarisnak és a régebbi GCNeknek is (elvileg).

Kitudja mit fog hozni a jövő.Ettől függetlenül a GTX 970 egy nagyon jó kártya,nem hiába ez a legnépszerűbb Steamen.

2016. febr. 9. 18:33
 7/17 A kérdező kommentje:
Oh utolsónak köszönöm a részletes választ ! Szerinted inkább AMD-re vagy GTX-re érdemes beruházni? (r9 390/GTX 970)
2016. febr. 9. 18:39
 8/17 anonim ***** válasza:

A 100-120e-es árkategóriában kivan nyalva a p*csánk mindkét gyártó részéről,nem úgy mint a 80-90e árkategóriában hogy az AMD szerencsétlen 380X-sze alig erősebb mint a 380,az Nvidiának meg nincs semmi kártyája ide.

Mind a 390 mind a GTX 970 nagyon jó kártya.

Még mindig azt mondom ha bírja a processzor,táp és jól szellőzik a ház akkor 390,gyengébb processzor,ház és a ház sem a legjobb akkor GTX 970.

Ha leírod hogy milyen konfig mellé megy,mire fogod használni a gépet egyszerűbb lesz válaszolni.

2016. febr. 9. 18:55
 9/17 anonim ***** válasza:

*gyengébb processzor,táp és a ház sem a legjobb akkor GTX 970

És még azt hogy mennyi időre tervezed a kártyát

2016. febr. 9. 18:57
 10/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#6 es hol van hogy 280X a 770 parja volt?

mert igy mennenk valamire...

amugy is ezek eleg semmit mondok igy

kulonbozo jatekok, kulonbozo beallitasok

es mintha arra vagynal hogy 960 valahol a GTX660 szintje alatt legyen

teljesen erthetetlen

persze driveresen barmit ellehet intezni

de azert hogy maradjunk a multba annak semmi ertelme

es mintha : kerdeshez kapcsolodva

baj lenne pascal/polaris ra valtani

amd egyszeruen nemntehet kerszetbe megjobban sajatmaganak mert csoro, ezert kell hogy a regi szeriai is jol teljesitsenek hogy ne legyen bevetel kiesese amig boltokban vannaknaddig megvegyek oket

csingiling (penztargep) aztan ha megvettek mar mindegy, amd driveresen ugyis ki fog tolni a taboraval... majd akik eddig nem tapasztaltak gondokat majd most fognak :P

2016. febr. 9. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!