Seasonic S12II 520 mennyire jó jobb mint az FSP Hexák vagy a Corsair CX sorozat?
Hexa<CX<S12
Hexa (És a Corsair VS) egy kis teljesítményű gépekbe szánt belepőszintű modell.
CX kifejezetten ár-teljesítményre kihegyezett alacsonyabb árfekvésű gépekbe való, és már elég ahhoz hogy egy nagyobb teljesítményű VGA-val és egy sokmagos processzorral elboldoguljon.
Seasonic S12II egy (alsó)-középketagórás tápegység, egyike legjobb Bornze fokozatú tápoknak piacon.
Kb minden tekintetben jobb, mint a CX-ek.
A Hexa 500w max 408w-ot ad le, 12v-os áganként maximum 216w-ot.
A CX500 436w-ot ad egy 12v-os ágon.
Az S12II 520 480w-ot ad 1 12v-os ágon.
Nos.
FSP-nek van belépőszinten 4 tápegysége: Hexa+, Hyper, Raider, Aurum (csak az előjel nélküli!).
Corsairnak van 3: VS, CX és CS.
Seasonicnak 2: Eco és a S12II.
Hexa+ ellenfele a VS.
Hyper ellenfele a Raider (kifutó széria) a CX és az Eco.
CS ellenfele a S12II illetve az Aurum.
Tehát nekem is meg kell erősítenem BM-et, nem ellenfelei egymásnak, a sorrend egyértelmű Hexa < CX < S12II.
Mielőtt veszel egy tápot, profi tesztet nézz róla. Biztosra kell menni:
Hexa+ 500 nem eri meg mivel Hexa+ 400 ugyan arra a celra haszbalhato (de joval olcsobb az elobbitol) termeszetesen leadja az 500W ot papiron (es gyakorlatban is hiszen a minimalissnnelvart szintet meguti) de egyaltalan nem idealis oda ahova valoban 500W os tap kell
kb. 200W gyakorlati max. fogyasztasu vga hoz idealis egy 300/350W os tap is ha melette normal intel proci van es egyiket sem huzod
erre a celra megfelel a hexa+ 400 is de nem a legidealisabb viszont sajat arsavjaban nem mideg vannak jobbak (ha minden szempontot figyelembe veszunk) max. hasonlok
Hexa+ 500 arsavjaban mar eleg sok jobb van, illetve olyan ami 200W tol nagyobb fogyasztasu vga hoz is idealis
tobbek kozt a Hyper 500 is aminek erosebb 12V agai vannak es +2ev garis (az uj S (meg M) Hyper mar egy agas, de kicsit dragabb is) es melesleg kicsit magasabb kategorias is
vagyis hazon belul csinalt ellenfelt FSP (azon kivul hogy ellenfelei azok akiknek ö adott el belsöt...)
Raider nem tudom mennyire lehet kifuto szeria, valoszinu nem hagyjak "kifutni" nem veletlen frissitetek fel S jelzessel a szeriakat
CX elonyenek azt tartom hogy nagyjabol azonos arban M modu valtozatot megkapod
S12II (merthogy a sima S12 az nagyon regi szeria, boltok valoszinu elirjak) mostanaban tul draga lett ahogy lattam ahozkepest hogy Raided tol olcsobban is ment...
kozepkategorianak nem mondanam de mindenkepp az alsokategoria teteje meghozza annyira hogy napjainkban igazi ellenfele nincs ha egy tuningos gep alla szanad
#6 hisz amit emlit CS az nagyon alja, Corsair nak kivul allo tapja mivel felhagyott s "hagyomanyos", CWT vagy SeaSonic belsokkel ennel a szerianal es egy ujat probalt ki, de ez még csak a kisebbik gond vele, ertekehez kepest tul draga is melesleg (ahogy lattam boltokbol eltunedeztek),
Aurum nal pedig hatasfok es 2 8pin lehet pozitivum S12II vel szemben, de nem a tuningra idealissag
#7 "igazi ellenfele nincs" (S12II 520 nak)
ugyertem sajat teljesitmeny es ár kategoriajaban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!