Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PC indítási probléma. Mi...

PC indítási probléma. Mi lehet a gond? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Nos nem régiben újítottam fel a gépet teljesen. És néhány hete elkezdte, hogy több órás kikapcsolt állapot után ha bekapcsolom nem ad képet. Maga a gép elindul, felpörögnek a ventik, minden rendben megy benne, de képet nem ad, még a csipogó sem nyikkan meg, hogy valami baja lenne.

Ezt úgy tudom csak orvosolni, hogy power gombbal leállítom és a táp kapcsolót is át billentem 0-ra, azt így hagyom pihenni 10-15 percig akkor utána már ad képet.

Kihangsúlyozom, hogy ezt csak akkor csinálja ha hosszabb ideig pihen. Tehát ha csak 1 órára kapcsolom ki amíg elugrok a boltba akkor nem produkálja. De pl: ha este kikapcsolom, reggel megint nem ad képet.

Illetve alvó módból szintén nem lehet visszahozni a gépet csak ha a tápkapcsolót is lenyomom meg vissza.

aktív működés közben semmi instabilitás, se egyéb anomális nem jelentkezik. (nem indulgat önállóan újra, nem fagy, stb.)

Ki mire gondol, melyik hardver lehet a ludas? Én a tápra gyanakszom, de nem tudom biztosra, mert működés közben meg minden oké.

A táp: Thermaltake Smart SE 530W (SPS-530M), kb. 2 hónapos. A többi hardver is mind újonnan lett véve nem rég és garisak. A táp elég a konfigomhoz, ugyanis egy gyengébbről működött ez elött.

A "vidd szervizbe ott meg mondják" és a gúnyolódó megjegyzéseket kérem mindenki tartsa magába!

Főként szakemberek véleményére, akik már találkoztak hasonló esettel.

ui: Nem vagyok laikus, szóval spóroljuk meg az ellenőrizd a kábeleket, meg a jól raktam-e össze a gépet mondatokat. Köszönöm!

2016. febr. 8. 21:38
1 2
 11/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

"Másrészről ismerem a Tt termékeik és tudom, hogy nem árulnak sz*rt."

nem nemnismered a TT termekeit ezek szerint

ki mondta hogy ez "sz*r"? ha elolvastad lattad mit irtam

" alaplapi nem távolítható el az teljesen lényegtelen, mivel ezek minden gép számára létszükséglet "

neked szerencsed van a hazzal vagy nem problema szamodra a macera, full modu legfokepp pont a ket fokabel elvetese miatt van

#10 relativ hogy maximalista vagyok e, igazabol mindenkinek annak kene lennie

az ketsegtelen hogy legtobbszor ez a tap nagyon olcson ment es megy vagyis ára eleg kompenzacios hatasu

meg mas modu nem igazan van szinten ebben az arsavban ami hasonlo

#5 amugy:

nem irtam olyant hogy regit megkelett volna hagynod hanem ujbol lehetet voln mast is valayztani, de ez most mar mindegy

amire en celoztam lehet nem volt erthet:

a te tapod berakod egy masik gepbe es igy probalod ki

es/vagy te gepedbe meg egy masik tapot teszel es igy probalod ki

alaplapon is van annyi kisebb nagyobb alkatresz mint a tapon, sokminden lehet a hibanokozoja

ahogy mindeb hardvernel ugy alaplapoknal is van sporolos valtozat kulonbozo fokozatokban

az emlitett kondik szeretnek tonkremenni legelsonek

rossz szelozes (haz) vagy rossz tap miatt

itt a regi tapodra celzok mert feletelezem valoban okkal cserelted mert egy gepgyilkos tipus volt ami elkezdett emberolesen is gondolkozni mar... (pl.)

Szia

2016. febr. 9. 22:26
 12/18 A kérdező kommentje:

#10:

ASRock 970M Pro 3-as lapom van, alig egy hónapos. Áramellátással nem kéne gondnak lennie, a feszeket ellenőriztem még, de azok is rendben vannak, stabilak, psu tesztre sincs nagy ingadozás (már ha egyáltalán ez számít).

Annyi a különbség, hogy nem ad olyankor képet, másban teljesen úgy viselkedik mint amikor ad. Nincs se nagy búgás, se egyéb probléma. Kondik nem hiszem, mert lapon minden rendben, ha meg a tápba ment volna ki akkor azt hallanom kellett volna vagy alapból nem is menne.

Kontár:

Félreértés ne essék, nem kötözködni akartam, csak tipikus eset ilyenkor, hogy véleményeznek adott hardver(eke)t, amikor valaki egy problémával áll ki ide a gyakorira. Ezért nem adok meg általában olyan adatokat, amik nem fontosak az adott problémához, mivel gyakran ilyenkor elfajul a beszélgetés egyfajta hardver "háborúra", hogy most melyik is mér jobb, aztán semmi köze a kérdéshez.

A táppal kapcsolatos véleményedre pedig azért reagáltam, mert igen sokan becsmérlik ezt a tápot, de javarészt úgy látom azért, mert sokan összetévesztik egy korábbi modellel, ami HEC elektronikát használt és kevésbé volt megbízható, mellesleg ez CWT. (A neve ugyan ez volt, csak más model számmal)

A korábbi tápom egy gigabyte superb 460w-os volt (FSP belső), szóval azzal sem volt minőségbeli probléma, csak már régi volt, rövid kábelekkel, felső tápos házba volt szánva.

"Nem ismered a TT termékeit."

Végül is csak a fülesem Tt még, amivel teljesen meg vagyok elégedve (nem a 30k-s 5.1), de volt Tt házam is azzal sem volt baj.

2016. febr. 10. 10:42
 13/18 A kérdező kommentje:

ui:

Értem mire célzol a táp/videókártya cserével, de az a baj, hogy nincs nagyon rá lehetőségem.

2016. febr. 10. 10:45
 14/18 anonim ***** válasza:
Akkor ez garis lesz 😊
2016. febr. 10. 15:37
 15/18 A kérdező kommentje:

Na, elviekben megvan mi volt a gond.

Valamiért nem szimpatizált a gép az enyhe tuningal.

Itt az enyhe alatt annyit értek, hogy +1-el növeltem a cpu szorzóját. Nem tudom miért okozott neki gondot, turbo core-al ennél magasabbra is felmegy.

Amúgy egy FX-4300-ról van szó.

2016. febr. 10. 16:15
 16/18 anonim ***** válasza:
Feszültségeket rendesen beállítottad?
2016. febr. 10. 18:37
 17/18 A kérdező kommentje:
Feszültséget nem emeltem, mivel az FX-ek alap fesze is elég magas.
2016. febr. 10. 22:40
 18/18 anonim ***** válasza:
Akkor lehet, hogy ez volt a baj. Legközelebb jobban nézz utána, hogy hogyan kell tuningolni. De most már működik a géped, szóval probléma megoldva.
2016. febr. 11. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!