Miért mondja mindenki az i7-re, hogy csak munkára jó?
Régen feltettem egy kérdést, hogy Virtuális Valóságra milyen processzort ajánlanátok asszem az volt a válasz, hogy elég egy erős i5! NEM kell i7 az munkára való.
Az i5 4 mag 4 szál, az i7 4 mag 8 szál!
Viszont nem nagyon fejtették ki, hogy ez mit is jelent.
Sok víz lefolyt azóta a Dunán és sok dolog kiderült.
Pl: Gépigény!
A minumum de ez is változott már!
-i5 4590, Gtx 970 vagy r9 290, 8GB-ram, 4db Usb 3.0
(azóta az is kiderült, hogy ez nem lesz elég)
(DK2 + Végleges Rift)
-Infó!
a DK2-höz 1080p 60Fps 124 Millió (Shaded pixel/sec)-> Árnyalt Pixel/másodperc szükséges.
Az Oculus Rift-nek 2160×1200 90fps + szemkövető rendszerhez 400 Millió Árnyalt Pixel/másodperc szükséges.
Ezt az igényt 3db videokártya tudja kiszólalni.
-Hardver!
Most csak csöpögtetik az információt és annyi derült ki, hogy ajánlottabb a 970 helyett egy gtx 980ti mivel 90fps-kell mert amint lecsökken az fps-önk meg szűnik a vr élmény.
De egy Erős CPU is kell a High End Vga mellé, hiszen magasan kell tartani az fps-t Kettő Kijelzőn, 3D-t, Térmélységet, Positional Trackinget (helymeghatározást) fejünkön és szemünkön végeznie a gépünknek.
-Mai Játékok Processzor használata + VR
Ugye a mai játékok csak 1 magot terhelnek meg nagyon de itt jön képbe az i7 rengeteg játéknál már alap követelmény az i7 hiszen egy magon való számítása kenterbe veri az i5 szériát meg az összes AMD-t és ez szükségeltetik a játék és a VR miatt is.Belinkelek egy példát!
Single-Core Performance (egy mag teljesítménye) ez Felel a játékokért ezt terhelik meg a legjobban a játékok.
a többi mag meg a mellék számításokhoz a Vr-hoz is.
Mi van? Hova követelmény az i7? Ne a gpigényeket nézd...
Egy normális játék 4 szálat már használ, van ami többet is. Én csak a wot-ról tudom, hogy egy szálat használ.
Egy i7 nem erősebb 1 szálon, mint egy i5. Az i7 ereje a több szálban van.
És ez nem mind és csak az ajánlottak 3D nélkül.
A DK2-t félre írtam, bocsi DX12-t akartam.
Istenem, most mondtam: NE A GÉPIGÉNYT NÉZD!
Nincs értelme az i7-nek. Ezek a játékok általában csak 4 szálon működnek. 4 szálon pedig az i7 és az i5 ugyanott van. NEM ERŐSEBB EGY SZÁLON AZ I7!
Tessék itt egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=KzpYOHuSfaM
Ez után szerinted megéri az i7 játékra?
Én a játékon kívüli számításokról beszéltem hiszen ahogy itt le is van írva a játékonál i7 8 szálja semmit nem számít de a Rift-nek kell a játék 3D-s térbeli képmegjelenítésén kívül külön mást is számítania ami az adott játéknál gépigény többlet.
Kérdező, azt ugye tudod, hogy mind régi i7, amit most linkelsz? Például a 8 éves i7-920 milyen erős szerinted? Körülbelül mai i3. És ugye azt is tudod, hogy vannak emberek, akik olvasnak teszteket és erős alapunk van arra, hogy azt állítsuk, hogy az i7 nem jó?
Minek fizessek ki i5-6600 helyett még 40 ezret i7-6700-ra, amikor azt az extra 40 ezret egy 6600k-ra és körítésre is költhetném jól meghúzva? Az órajel többet ér, mint a HT, ilyen egyszerű az indok. Magyarul: a szálak növelése nem ár/érték arányos. Vagy ha úgy tetszik, az extra FPS-hez olcsóbban is hozzá tudok jutni.
Ennek az az egyszerű oka, hogy a játékok túlnyomó többségét általában 2-4 magra és 1 szálra optimalizálják, mivel a játékosok túlnyomó többsége nem rendelkezik friss i7-es processzorral, így a fejlesztőknek nem éri meg az az extra befektetés, mert sosem térül meg. Ezért nagyon ritkán, nagyon kevés játéknál ér egy nagyon keveset az, hogy i5 helyett i7-es processzort használunk.
De ha van pénz? Miért is ne, használjunk 32 magos xeon processzort, de nekem nincs 3 millióm ilyen hülyeségekre pazarolni.
Én is olvasok teszteket, igaz csak ha szóba jön a vr.
Arra szeretnék gépet építeni ez a cél, ee egy ilyen magas minimum rendszer igény mellé akkor ti milyen GPU-t és GPU-t ajánlanátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!