8gb CL9 vagy 12gb CL8 memória a jobb? érdemes belefektetni?
8gb cl9 es 1600as memóriám van, érdemes lenne 12gb(4+8)cl8ast venni?
integrált vidkarit használok A8-7670k AMD APU
az gond ha eggyik ram csak 4gb a másik 8gb melette ha azonkivül ugyanolyan specifikációkkal rendelkezik?
a cl9et simán használtam 1866mhzre húzva, a CL8 ast is lehet így?
mihez kell tobb GB?
1-2GB (tobb semmikepp) kiosztott vram boven eleg
ha csak nem munka miatt kell tobb ram es vram
egyik esetben jatek miatt sokkalnidealissabb APU d alatt valami normalis lapka kellene hogy legyen foleg ha ramot huztad
szoval ha lecsereled ramod mivel nem hatalmas tobblet
2133MHz es 2x 4GB kellene jatek szempontjabol, minnel alacsonyabb CL el, nem erdemes gyari orajeltol magassabban hasznalni a ramokat, legalabbis a mezeiket, es olcson mezeik vannak...
persze ha joval kisebb CL esxt tudsz szerezni 1866 bol (vagy masbol) akkor az is jo
CL / MHz = X
amelyik X -e kisebb az a gyorsabb
Dual Chanel nel erdemes hogy egyforma modulok legyenek
nos munkara atterve oda meg 2x 8GB kellene...
nem olyan dragak a ramok
ha te kulonbozo CL es ramokat teszel egymasmmelle (egyiket csereled csak) akkor az utkozeseket hibakat okozhat hiaba tuningolod egy szintre, mar ha engedi hisz lehet eleve mar tuningkor utkozni fognak
amugy minel alacsonyabb CL est annal nehezebb magas MHz re tuningolni (ugy hogy CL is alacsony maradjon) vagyis tuningnal se mindegy mit ersz el, sok mas opcio is kpzrejatszhat, feszultseg is pl. ...
ja ugyan olyant irsz, hat erdemes nem csak cl ben meg mhz ben hanem teljesen modul tipusban egyeznie tehat csak meretben "terjen el" - de mint irtam en ezt se tartom idealisnak, legfeljebb ideiglenesre amig nem valtod le masikat 8GB os ra kesobb
ha osszejon ra erdemes lehet alaplapod max tamogatott MHz eben keresgelned ramot... es olyanra valtanod, mivel nem ram meg vram limited lehet altalaban hanem gpu es vram sebbeseg (egy ddr5 os vram sokkal gyorsabb nem veletlen "talaltak ki" a ddr4 es alaplapokat es ramokat, es nem veletlen vannak pcie s gpu(vga) k)
Szia
csak nem igazan ertem megsem... CL8 es CL9 t is emlegetsz akkor megsem ugyan azok... de errol mar irtam akkor mire szamithatsz
Xy4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!