Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elég lenne a táp ennek a gépnek?

Elég lenne a táp ennek a gépnek?

Figyelt kérdés

Processzor: I7-6700K 4Ghz

Videókártya: ASUS Srtix r9 390x DC3OC

RAM: HyperX 16 Gb Fury DDR! 2400MHz CL15

SSD: Kingston 2400Gb SV300SS37A

3 HDD: egy 2Tb-s Seagate és 2 régi 500Gb-s Samsung

Alaplapot még nem tudom, ehhez a confighoz kéne találnom egy jót de viszonylag olcsót.

Egy DVD író olvasó és egy Be quiet Dark Rock 3 majd később a processzor húzáshoz

Egyenlőre húzás nélkül elvinnié egy FSP Raider 750 ezt a kombinációt? És húzással?

2016. febr. 4. 08:32
 1/10 anonim ***** válasza:

A proci 91 wattos, húzással - ha az alaplap tdp kerete is elbírja kb 120 wattig emelkedhet.

A vga keményebb dió, pci express sínről és egy 6+8 pines csatlakozóról táplálkozik, ezért a fogyasztása 300 wattig is felmehet.

Ez a két fő fogyasztód, melyek együtt már 400 watt felett esznek.

A gép többi eleme kb 30-50 wattot fog fogyasztani, tehát azért 500 watt alatt maradsz.

Papíron igen, elég.

Gyakorlatban az FSP tápja a 12 voltos ágon 720 wattot is képes leadni, szóval a gyakorlatban sem lesz vele gond.

2016. febr. 4. 09:07
 2/10 anonim ***** válasza:
Bőven elêg neki.
2016. febr. 4. 09:40
 3/10 anonim ***** válasza:

A gép olyan 400 watt körül fog felvenni a konnektorból.

[link]

Nem tennék 750-es tápot, inkább kisebb, de jobb hatásfokút. A tesztben szereplő Seasonic Platinum Fanless remek választás lenne alá, vagy egy FSP Aurum Gold.

2016. febr. 4. 09:50
 4/10 A kérdező kommentje:
Ha most venném akkor azt venném, csak már lassan 3 éve megvan és ha elég neki akkor nem szórakoznék a cserével.
2016. febr. 4. 10:16
 5/10 anonim ***** válasza:
én egy i7-4770k+hd 7990 kombót hajtok ilyen táppal, szóval egy r9 390x egyáltalán nem lesz gond neki
2016. febr. 4. 10:17
 6/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

masik kerdesnel leirtam mit es hogyan kellene innenntol kezdve a te feleloseged hogy egy alsokategorias tappal szeretnel tuningolni...

amit semelyik nagy kulfoldi szakoldal nem ajanl mar csak jatekos (nagyobb terhelesu) gep ala sem nem hogy tuningra...

ide is leirom azert, minimum az lenne hogy rendesen bemereted ha mar tuningal is nyuznad

de te tudod...

Szia

2016. febr. 4. 10:20
 7/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#3 + #5

nem a hatasfokaval van a gond hiszen van tole tuningra jobb Bronze s es Raider Silvert teljesitette ugyis mikor hivatalosan meg sem kapta (vagyis nem a hatasfoktol lesz jobb vagy rosszabb a tap az csak egy plusz dolog)

es mint fentebb irtak nem a papiron leadott teljesitmenyel lesz a gond

de korulmenyektol es peldanytol fuggoen lehet gond sem lesz, nincs ez kobe vesve. de valaki HKC (es hasonlo) vel is hajt ilyen gepeket huzva, akkor matol az is jo lesz? pedig eg es fold a raider is hozzajuk kepest

2016. febr. 4. 10:24
 8/10 A kérdező kommentje:
Értem amit mondasz. Tuning előtt mindenféleképpen beméretem. Ha utána nem is lesz jó, most még elvileg elhajtja de még meglátjuk, értelemszerűen ha nem működik vele akkor lecserélem egy tuningra is jó tápra. Épp ezért kérdeztem meg.
2016. febr. 4. 11:20
 9/10 anonim ***** válasza:

"Alaplapot még nem tudom, ehhez a confighoz kéne találnom egy jót de viszonylag olcsót. "

Ez a mondat egy vicc, csak a vga és a processzor majd 250 000 ft, de olcsó alaplapot akarsz alá tuninghoz, ott is a feszültségszabályozással lesz a baj.

2016. febr. 4. 12:05
 10/10 A kérdező kommentje:

Már ne haragudj nem volt odaírva hogy számomra mi az olcsó. Én pl.: 40-50k között gondolkodtam. Esetleg ez: [link]

Tápból pedig ez ha nem elég a mostani: [link] vagy ha ez sem elég akkor meg ugyanebből a 650. Van más ötlet?

2016. febr. 4. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!