Újgenerációs chipkészletek (1151)?
És melyik milyen konfiguráció-hoz ajánlot.
Szóval melyik az alapkategoria és melyik a csúcskategoria.
A tuningos és nem tuningost külön jelölnétek.
Mit is akarsz pontosan tudni?
Szerintem ebből a chipsetből csak egy i5 6600k és egy i7 6700k éri meg.
Alsó:Pentium G4500.
Közép:I5-6500.
Felső:I5-6600K.
Ezek felett vannak még I7-ek is.
Én az alaplapokon lévő chipekre gondoltam nem a processzorokra.
Bocsi ha nem volt egyértelmű.
Ezt egy kicsit hosszú lenne leírni, leírták már más helyeken, olvasgass róla, ha valóban érdekel.
1151 et kerdezte
boltokban H110, B150, H170, Z170 hez tudsz hozzajutni leinkabb
ahogy felsoroltam ugy emepkedik a chipset kepesegei
H110 - egy teljesen lebutitott chipset, még a memoria kezelese is butitott igy 1 csatornat tud kezelni, lenyegeben egy irodai konfig ala a H110 chipset (ahogy H81 (1150 nel))
vagyis nevezhessuk Office chipsetnek
B150 - megkapta a 2 csatornas memoriakezelest, de ezenkivul lenyegeben alig tud tobbet (SBA amit tamogat de erre otthoni felhasznalsskor aligha lesz szukseg)
vagyis ezt nezehessuk Bussines Office chipset nek, egy Irodai/Low-End Multimedias/Budget Gaming konfighoz megfelelhet
Z170 egy teljeserteku chipset tele extra kepesegekel, es ami fontos hogy tuningot Intel altal ez tamogatja
H170 lenyegeben ugyanaz mint a Z170 csak a tuningot Intel altal nem tamogatja
gyartok barmilyen chipset kore barmit epithetnek szoval csak a chipset re figyelni ertelmetlen de persze hasznos, mert egy komolyabb maradando mindenes, muka es jatek gep ala mar Z/H170 es lap illene chipset szinten
ugyanugy vannak fapadosak Z170 bol is (H170 is igy) de azert picit jobbak mintha egy H110 bol neznel egy atlagost,
B150 kore meg mindenfelet epitenek gyartok, csak epp kozep es felsokategoriaban semmi ertelme ennek a chipsetnek (legalabbis otthoni "atlagfelhasznaloknak" akik munkara, jatekra, filmezni, zenethalgatni, netezni is hasznaljak gepet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!