Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért csinálja ezt a meghajtó?

Miért csinálja ezt a meghajtó?

Figyelt kérdés
vettem egy doboz dvd lemezt.berakom,hogy írok filmet,és egyszerűen lefagy a meghajtó.azt írja ki,hogy tegyek be lemezt,és nem is adja ki.nem reagál semmire.a fent lévő kicsi biztonsági gombbal tudtam csak nagy nehezen kivenni a dvd-t.Beraktam egy régit és azzal meg semmi baj.Nem jó a lemez?járt más is így?De miért nem dobja ki,ha nem tud rá írni?
2010. márc. 29. 12:34
 1/5 MaXXeGee ***** válasza:
Az üres lemez és a már megírt (főleg, ha azzal az íróval írtad) egész másképp viselkedik a meghajtóban. Azt gondolnám, hogy öregedik az író, vagy koszosodik a fej, de elsőre én kipróbálnék egy firmware frissítést. Ha azzal sem akkor érdemes garancia esetén szervizhez fordulni. De én mindenképp az öregedés / elhasználódás jeleit vélem felfedezni a tünetekben. Az első amit nem csinál ilyenkor az az írás, üres lemez érzékelés.
2010. márc. 29. 12:58
 2/5 omadjoe ***** válasza:

igen. ez a jelenség nálam is elöfordult. régen Ricoh cdéket használtam, és volt egyszer egy rossz széria. az összes cd hibás volt. egytöl-egyig. Na azota nem veszem ezt a márkát. de előfordult Kodakkal, Verbatimmal, TDK-val, egyéb nonem cd/dvd-kel. a Zoccsó, kinaji DVD-k mind kuka! pénztárcám tapasztalatai szerint...

de belefutottam olyan cd/dvd-kbe, amelyik 1 év utan, "elfelejtette" a ráirt adatokat.

ha egy cd/dvd-t, v. cd-rw/dvd-rw sem hajlandó megirni az iró, bármilyen cd márkábol sem, akkor az iró ment tönkre.

én 9 honapig harcoltam egy Bp.-i számtech bolttal, hogy az iro rossz, és nem a cd-ék. mire kicserélték az irot. igaz akkor egy iro ára nem 15e-20e ft között mozgott, hanem 150e ft körül... (ez az eset 13 éve volt)

2010. márc. 29. 12:59
 3/5 MaXXeGee ***** válasza:
Az előzőből kifelejtettem, esetlegesen az "IDE" vagy tápcsatlakozás megigazítása / megmozgatása, esetleges szalagkábel csere vagy másik tápcsatlakozó bedugása.
2010. márc. 29. 13:00
 4/5 omadjoe ***** válasza:
a dvd-et 8x gyorsabban, és sima cd 16x-nál gyorsabban NE irj! felesleges, az is csak hibaszázalékodat növeli! és nincs a fejnek elég "ideje" megfelelően beégetni a festékbe a "lyukakat", ha gyorsabbra van állitva. audio cdét érdemes 1x, v. 2x sebességgel irni. dvd filmeket 2x, v. 4x sebességgel ird, mert sok dvd olvaso nem ismeri fel az ennél gyorsabban irt dvd-éket. 13 évnyi tapasztalat.
2010. márc. 29. 13:13
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi.van régi dvd,azt simán felismerte és másolt rá.de ennél az ujjnál le fagy.semmire nem reagál,nem ismeri fel és ki sem adja.megpróbálom azért amiket tanácsoltatok.köszi
2010. márc. 29. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!