Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 7 pin mini din S-video out...

7 pin mini din S-video out összekötése TV-vel?

Figyelt kérdés
A laptopomon van egy S-video kimenet, a laptop képét szeretném kitenni egy régi TV-re, aminek van egy audio és egy videó RCA bemenete. Milyen kábellel vagy átalakítóval tudom megtenni ezt?
2016. febr. 1. 09:32
1 2
 1/12 CspCsj ***** válasza:

S-Video - RCA: [link]

vagy

S-Video - SCART: [link]

2016. febr. 3. 17:05
 2/12 CspCsj ***** válasza:

Kimaradt:

A hanghoz külön jack-RCA kábel kell:

[link]

2016. febr. 3. 17:08
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen, a hanghoz már van egy ilyenem, köszi. Akkor megpróbálok egy ilyet venni, mert eddig RGB kábellel kötöttem össze, aminek az egyik vége s-video volt, a másik meg a három szín ... de windows alatt valamiért működött színesben, linux alatt nem.
2016. febr. 4. 02:33
 4/12 CspCsj ***** válasza:

Ha a jelenlegi kábellel Windows-on színes volt, akkor Linux-on inkább finomhangolásra lehet szükség.

Ehhez az adott disztribúció ismeretében lehet keresgélni.

Persze párszáz forintot megérhet hátha így működik. (ha nem többezer a szállítás)

2016. febr. 4. 10:42
 5/12 A kérdező kommentje:
Az miért van, hogy a közvetlen s-video>rca átalakítóval nem működik semmi, viszont az s-video>rgb átalakítóval pedig megy? Én ezt nem értem.
2016. febr. 7. 17:08
 6/12 CspCsj ***** válasza:

Komponens jel = RGB = Piros+Zöld+Kék

Kompozit jel = Sárga

(az Audio(piros-fehér) meg ugye külön)

A 4-tűs S-Video a szabványos, a 7-tűs csatlakozóknál eltérhet a maradék három láb kiosztása, pl. melyiken adja ki a kompozit jelet, így előfordulhat, hogy fekete marad a kép kompozit jel esetén, mivel vagy nincsen bekötve 3 plusz tű, vagy "rossz" az átkötés.

De több TV-nél sem mindegy milyen jelet kap, vagyis mit tud feldolgozni.

2016. febr. 7. 19:30
 7/12 CspCsj ***** válasza:

Itt a TV-Out résznél kicsit részletesebben is taglalják:

[link]

Ellenőrizd, hogy a kompozitra a 7-es tüske van-e rákötve, mert RGB-nél valószínűleg az van. (pl. multiméterrel)

2016. febr. 7. 19:36
 8/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs ilyen eszközöm, de nem baj. Marad ez a felállás, hogy s-video->rgb-vel adom a képet a kék kimeneten a tv-re. Érdekesség, hogy semmilyen más oprendszeren sem tudom összehozni a képet, csak windows vistán, ami a laptop eredeti operációs rendszere, gyári driverekkel. Szeretnék gyorsabbra váltani, de linuxon még cska nem is látja a tv-t ugyanezzel a bekötéssel. Se másik windowson.
2016. febr. 7. 22:09
 9/12 CspCsj ***** válasza:

Laptophoz mellékelt speciális kötésű kábel is előfordul.

Itt például pár modellhez mutatják melyik tüske adja ki a kompozit jelet:

[link]

2016. febr. 8. 07:59
 10/12 A kérdező kommentje:
HDMI esetén ennyire nem bonyolították, ugye? Az egyből működik, olyan, mint az usb?
2016. febr. 8. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!