Monitor automatikus kikapcsolása, hogyan?
Sziasztok!
A következő lenne a szituáció, melyben segítségeteket kérem: Vásároltam egy 27"-es monitort, melyet TV-ként is használok (Digi Box - HDMI kapcsolat). A Digi Boxban van olyan funkció, hogy egy bizonyos időtartam után kikapcsol, ha nem történik interakció. Mivel nekem este az elalváshoz szükségem van arra, hogy a háttérben halkan szóljon a TV, így nem tudom megoldani azt, hogy manuálisan kikapcsoljam a monitoromat. A Digi Box, egy két órás késleltetéssel kikapcsolódik, értelemszerűen a monitor utána nem kap jelet (No Signal állapot), ám bekapcsolva marad. A kérdésem kettéágazó lenne. Problémát jelent-e, hogy az éjszaka további részében (kb 6 órán át) ebben az állapotban (idle) van a monitor, hosszú távon károsodhat-e? Amennyiben igen, és nem ajánljátok a hosszan tartó üresjáratot bekapcsolt állapotban, úgy milyen megoldás van a monitor (szintén 2 órás) késleltetett automatikus kikapcsolására?
Esetleg egy harmadik, logikusabb megoldás a problémám kezelésére? Nyitott vagyok mindenre, a lényeg, hogy nem szeretném adott esetben meghibásodás miatt félévente cserélni a monitoromat, mert esetleg ez nem tesz jót neki.
Köszi előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!