Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire kell figyelnem, ha ki...

Mire kell figyelnem, ha ki akarom cserélni a videokártyámat?

Figyelt kérdés

A gépem: 

Operációs rendszer: Windows 7 Professional  

Processzor: Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3,2GHz  

RAM: 8,00GB  

Videókártya: Nvidia GeForce GT 740 (Asus)

Mivel a GT 740 elég gyenge, és az i5 kihajtana ennél 1000x jobb VGA-t is, úgy döntöttem beruházok egy Nvidia GTX sorozatból származó valamelyik 4 gigás videokártyára maximum 60 ezer forintig. Jó lenne, ha azt is segítenétek eldönteni, hogy melyik GTX legyen. A gép értelemszerűen játékra van használva.

1. Namostmár, mivel nem vagyok nagy szakember (bár igyekszem), és már egy RAM bővítést is megszívtam az inkompatibilitási problemák miatt, az első dolgom megkérdezni, hogy itt nem áll-e fent valami ilyes jellegű probléma? (Az alaplappal?--->ez csak feltételezés)

2. Azt sem tudom, hogy számít-e az valamit, hogy ami most van a gépemben az Asus, és most meg valami mást veszek?

3. Egyszerűen a GT 740 helyére becsatlakoztatható lesz az új?

4. 2x4 giga RAM van benne, és most is le van véve az oldala. Ha hozzájön még egy nagyobb teljesítményű VGA, akkor nem fog túlságosan melegedni?

Ha valami elkerülte volna a figyelmemet, szóljatok!

Válszaitokat előre köszönöm!

2016. jan. 30. 00:24
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Az 1 ventillátor nem elég?
2016. febr. 4. 21:55
 12/14 A kérdező kommentje:

Megnéztem a gépembe, hogy ami most van benne tápegység, annál nem lehetne eltérő méretű, mert így is kihasználja a rendelkezésére álló teret (egyébként felső táp).

Ezenfelül a táp rögzítésére szolgáló csavaroknak is ugyanott kellene elhelyezkednie az új tápon, mint a ATX-420-W-E1-PSU-n.

Nem tudom, hogy a tápokon a rögzítésükhöz használt csavarok mindegyiken ugyanott vannak-e (tehát ez egy szabvány az összes tápnál, vagy csak az ATX tápoknál)?

A másik kérdésem pedig az, hogy minden tápegységnek ugyanakkorák-e a fizikai méretei?

2016. febr. 5. 16:07
 13/14 anonim ***** válasza:

Egy ventilátor is elég lehet, de kettővel halkabban és hatékonyabban lehet hűteni (három már túlzás, főleg ilyen közepes fogyasztású kártyákra).

A tápokon a csavar szabványos helyeken van és a méretük is nagyjából azonos (a nagyon nagy teljesítményűek nagyobbak lehetnek, de a normál tápok kb egyforma méretűek szerintem).

2016. febr. 5. 21:22
 14/14 A kérdező kommentje:
Ennek örülök, nem akarok új gépházat is venni!:-)
2016. febr. 6. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!