Rolrif84 kérdése:
Lehet olyan, hogy ha meghúzom a videokártyát jobban akad, mint alapórajelen?
Figyelt kérdés
Egy xfx r9 380 as kártyát húztam 990mhz ről 1072 - re és fps ugrál van hogy 5 másodpercre is megáll a kép, alapórajelen meg egész jó.2016. jan. 29. 08:43
1/5 anonim válasza:
Igen ha nem tudja az ember hogy mit csinál, akkor bizony ez történik.
2/5 anonim válasza:
Nem szabad túlhúzni ne légy mohó ! csak mindig egy picit tegyél rá nekem is volt már olyan hogy véletlen túlhúztam és megállt a kép :S
3/5 anonim válasza:
Igen , ha túlhúzod , akkor nem lesz túl stabil a teljesítmény.
4/5 Trevor. válasza:
Nekem sikerült már túlhúzni a gpu-t (szerencsére csak egy kicsit), kevesebb lett az fps, de más jele is volt annak, hogy elértem a gpu csúcsát, pl. random, ok nélkül leállt a játék. Érdemes úgy tuningolni, hogy pl. 3d Mark Firestrike tesztet lefuttatod minden órajel-emelés után, amíg hiba nélkül lefut, nem jelenik meg a képen csíkozódás vagy egyéb anomália, illetve a teszt végén kapott pontszám nő, addig minden rendben. Ha bármi hiba előfordul (akár az előbb említetteken kívül is), akkor nagy valószínűséggel elérted az adott kártya maximumát. Ezt a gpu feszültségének emelésével tovább lehet feszíteni, de egyre nagyobb a kockázat, hogy hazavágod a kártyát.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a tesztekben tökéletesen ment, hibamentesen.
2016. jan. 29. 11:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!