Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi baja a videókártyámnak?

Mi baja a videókártyámnak?

Figyelt kérdés

Nvidia Geforce 9800 Gt (1024MB)-as videókártyám van, egy 64bites Vistán, 4Gb memóriával. A monitorom 1680x1050-es.

Soha semmi probléma nincs vele, csak amikor a Settlers VI-al játszom. Szétesik a kép, vagy egy pillanatra elsötétül, kiírja a hibát, de aztán fut tovább... de kb 10 percenként megismétlődik.

Ilyenkor a hőmérséklete (Everest szerint) a 105fokot is eléri... Ez kissé durva, nem?!

Ha leveszem a ház oldalát akkor egy fokkal jobb a helyzet, de normális, hogy ennyire felmelegszik?

A videókártyával lehet a gond, vagy csak a hűtésével? (Azt még régebben olvastam kritikaként a videókártyáról, hogy a hűtése nem a legjobb...)

Segít a problémán, ha a házat hűtöm?

Vagy vigyem visze a videókártyát míg garanciális?

Lehet az a baj, hogy túl nagy felbontást használok a monitor miatt?

Előre is köszi a segítséget.

2010. márc. 28. 17:45
 1/9 A kérdező kommentje:

Jah még annyi, hogy most hogy kikapcsoltam a játékot 80fok a hőmérséklete...

Amúgy olyan 72 szokott lenni.

Ez normális?

2010. márc. 28. 17:47
 2/9 anonim ***** válasza:
Amikor a játékot elindítod, ugye a videokari teljesítmény felpörög és túlmelegszik a hűtő hibájából, mert nem bírja hűteni. Ha nem játszasz akkor azért melegebb mert az alapteljesítményen sem képes hűteni. Ha túlmelegszik akkor használhatatlan a videokari, és ezért esik szét a kép
2010. márc. 28. 19:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Takarítsd ki a hűtöt. Pasztázd ujra esteleg. 105 fok az már azért elég szép teljesítmény. Nekem 65 fokot sem éri el a hőfok, és 1440x900 ba játszom fullon.
2010. márc. 28. 21:28
 4/9 anonim ***** válasza:

tulmelegedik. Javaslom addig vegyél rá hűtőt amíg nem késő. Használtan egy AC S1 rev.2-es hűtőborda 3000, + 1 12cm-es venti rá 1000, és 4000-ből olyan hűtőd van, amivel 60fok fölé nem fogod felnyomni sehogy. Ennyit megér a VGA-nem?

4850-en használom az említett rendszert, max hőm 57, alap 38.

Ne vidd vissza, semmit sem érsz el vele, amx nem elsz pár 7ig, köze nincs a felbontáshoz, igen a hűtéssel van a gond, haver anno 7600GT-vel járt rendre így még a COJ alatt.

Ne vidd vissza a karit,

2010. márc. 28. 21:45
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Sajna annyira nem értek a gépekhez, hogy újrapasztázzam és pillanatnyilag senkit nem is tudok megkérni erre.

Annyit tudtam tenni, hogy sűrített levegővel kifújtam belőle a port.

Így bekapcsoláskor 55fokos volt, 10 perc múlva 65... és meg is állt ezen a fokon.

Jah de most nincs is rajta az oldalfala, mert akkor mégtöbb lenne...

Azt hiszem egy házhűtés fogja megoldani a problémát... majd ha lesz rá lóvém... addig max nem játszok. :)

2010. márc. 29. 13:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Amúgy meg nem kéne 2x kiírni egy kérdést!

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

2010. márc. 29. 16:28
 7/9 A kérdező kommentje:

"Amúgy meg nem kéne 2x kiírni egy kérdést!"

Azt a kérdést nem én írtam ki...

... de mindig megnézem a weboldal által mutatott "hasonló" kérdések tartalmát, hogy találok-e bennük választ... de az általad linkelt kérdés nem volt közöttük.

Ha így lett volna, nem írom ki.

Azért köszi az infót.

2010. márc. 29. 19:02
 8/9 anonim ***** válasza:
nem őr írta!! még a válaszolt fokok sem egyeznek meg!
2010. márc. 30. 20:17
 9/9 anonim ***** válasza:
105 fok az sok.Szerintem már mindeggy hogy újra pasztázod vagy nem.Ha már hibázik nagy hőmérsékleten akkor már halott dolog az kártya.Pont tegnap volt nálam tesztelésként egy Msi 8800 ultra 768MB 102 fokot csináltam vele.egész életébe 70 fok körül ment.És így nyirta ki magát.Már alapon is akadnak a játékok.itt a bizonyíték ha nem hiszed. [link]
2010. jún. 23. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!