Mi baja a videókártyámnak?
Nvidia Geforce 9800 Gt (1024MB)-as videókártyám van, egy 64bites Vistán, 4Gb memóriával. A monitorom 1680x1050-es.
Soha semmi probléma nincs vele, csak amikor a Settlers VI-al játszom. Szétesik a kép, vagy egy pillanatra elsötétül, kiírja a hibát, de aztán fut tovább... de kb 10 percenként megismétlődik.
Ilyenkor a hőmérséklete (Everest szerint) a 105fokot is eléri... Ez kissé durva, nem?!
Ha leveszem a ház oldalát akkor egy fokkal jobb a helyzet, de normális, hogy ennyire felmelegszik?
A videókártyával lehet a gond, vagy csak a hűtésével? (Azt még régebben olvastam kritikaként a videókártyáról, hogy a hűtése nem a legjobb...)
Segít a problémán, ha a házat hűtöm?
Vagy vigyem visze a videókártyát míg garanciális?
Lehet az a baj, hogy túl nagy felbontást használok a monitor miatt?
Előre is köszi a segítséget.
Jah még annyi, hogy most hogy kikapcsoltam a játékot 80fok a hőmérséklete...
Amúgy olyan 72 szokott lenni.
Ez normális?
tulmelegedik. Javaslom addig vegyél rá hűtőt amíg nem késő. Használtan egy AC S1 rev.2-es hűtőborda 3000, + 1 12cm-es venti rá 1000, és 4000-ből olyan hűtőd van, amivel 60fok fölé nem fogod felnyomni sehogy. Ennyit megér a VGA-nem?
4850-en használom az említett rendszert, max hőm 57, alap 38.
Ne vidd vissza, semmit sem érsz el vele, amx nem elsz pár 7ig, köze nincs a felbontáshoz, igen a hűtéssel van a gond, haver anno 7600GT-vel járt rendre így még a COJ alatt.
Ne vidd vissza a karit,
Köszi a válaszokat.
Sajna annyira nem értek a gépekhez, hogy újrapasztázzam és pillanatnyilag senkit nem is tudok megkérni erre.
Annyit tudtam tenni, hogy sűrített levegővel kifújtam belőle a port.
Így bekapcsoláskor 55fokos volt, 10 perc múlva 65... és meg is állt ezen a fokon.
Jah de most nincs is rajta az oldalfala, mert akkor mégtöbb lenne...
Azt hiszem egy házhűtés fogja megoldani a problémát... majd ha lesz rá lóvém... addig max nem játszok. :)
Amúgy meg nem kéne 2x kiírni egy kérdést!
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..
"Amúgy meg nem kéne 2x kiírni egy kérdést!"
Azt a kérdést nem én írtam ki...
... de mindig megnézem a weboldal által mutatott "hasonló" kérdések tartalmát, hogy találok-e bennük választ... de az általad linkelt kérdés nem volt közöttük.
Ha így lett volna, nem írom ki.
Azért köszi az infót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!