Jelenleg,120. 000 Ft környékén milyen gamer konfigot lehetne összerakni?
Egyik ismerősömnek megígértem, hogy segítek összerakni egy gépet. Abba nem igazán gondoltam bele, hogy 3 éve semmit sem törődtem a számítógép ipar fejlődésével és el sem tudok indulni.
Szóval a segítségeteket szeretném kérni. 120 fölé lehet menni de ne sokkal (20-30e). A srác egyáltalán nem márkahű.
Ezekre lenne szükségem:
Proci (legalább 4 mag)
Táp
Videókártya (legalább 2GHz, HD)
Alaplap
Winyó (1 Tera)
Memória (8 giga)
Ház
Tudom hogy ez még mindig egy utálatos kérés/kérdés, pont ezért előre is köszönöm a segítséget.
ASrock B85M Pro3
Intel Core i3 4170
Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR3 1866MHz (még mindig ugyan annyiba kerül mint az 1600-as RAM)
Gigabyte GTX 960 2GB
WesternDigital WD10EZEX
Thermaltake Hamburg 530
Raijintek Arcadia fekete ház
Ez így 162,486 Ft
Én a helyében még bele tuszmákolnám a zsebembe azt a plusz 12 ezret, mert manapság már egy ilyen gép minimum kell.
2GHz vagy 2GB? És ez miért olyan fontos?
Hát, tényleg le vagy maradva, de nem 3 évvel, hanem 13-al. Ma már az esetek túlnyomó többségében nem a magok száma az, ami befolyásolja a processzor teljesítményét - hanem az architektúra és nem a videokártya órajele a mérvadó, hanem szintén az adott chipset.
Például a i7-6567U egy combos 2 magos processzor, amit 200+ ezres laptopokba raknak, illetve a GTX Titan X alapórajele csak 1,8GHz, viszont a kártya önmagában 300 ezer Ft.
Sokkal jobban befolyásolja a döntést az, hogy pontosan milyen felhasználásra lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!